Avukat Feyza Altun'a 'şeriat' gözaltısı
‘Şeriata hakaret ettiği’ gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan avukat Feyza Altun gözaltına alındı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem

Avukat Feyza Altun’un sosyal medya hesabından yazdığı “Şeriata .....” ifadesi nedeniyle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama” suçundan soruşturma re’sen başlatıldı. Altun gözaltına alındı.
Altun, geçtiğimiz gün X hesabından Farsça bir şiir yayınlamış; bir sosyal medya kullanıcısı da Altun’un yaptığı paylaşımın altına, “Feyza hanıma şeriat atak gelmiş” diye yorum yapmıştı. Yoruma yanıt veren Altun, “Şeriate s..kayım” diyerek karşılık vermişti. Altun, sosyal medyada hedef gösterilmesinin ardından paylaşımını silmişti.
Kendisine yapılan bazı yorumlara tepki gösteren Feyza Altun “Türkiye Cumhuriyeti laiktir laik kalacak” mesajı paylaşmıştı.
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Avukat Feyza Altun hakkında, sosyal medyada yaptığı paylaşımı gerekçe göstererek, TCK’nın 216/1 maddesine muhalefet iddiasıyla re’sen soruşturma başlatılmıştı.
Altun’a açılan soruşturmanın dayandırıldığı maddeyse şöyle diyor: “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”
“Hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrikten soruşturma başlatılmış”
Konuya ilişkin gazeteci İsmail Saymaz, X hesabından yaptığı açıklamada Altun’la görüştüğünü ifade ederek,
Avukat Feyza Altun’la konuştum. Evde savcı ve 13 polis arama yapıyormuş.
Hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrikten soruşturma başlatılmış.
Altun, şöyle dedi:
“Şeriatla ilgili paylaşıp yapıp yapmadığımı soruyorlar. Hakkımda gözaltı kararı var. Güvenlik Şubesi’ne götürüleceğim.”
NE OLMUŞTU?
Altun, geçtiğimiz gün X hesabından Farsça bir şiir yayınlamış; bir sosyal medya kullanıcısı da Altun’un yaptığı paylaşımın altına, “Feyza hanıma şeriat atak gelmiş” diye yorum yapmıştı. Yoruma yanıt veren Altun, "Şeriate ......." diyerek karşılık vermişti. Altun, sosyal medyada hedef gösterilmesinin ardından paylaşımını silmişti.
Kendisine yapılan bazı yorumlara tepki gösteren Feyza Altun "Türkiye Cumhuriyeti laiktir laik kalacak" mesajı paylaşmıştı.
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Avukat Feyza Altun hakkında sosyal medyada yaptığı paylaşımı gerekçe göstererek, TCK’nın 216/1 maddesine muhalefet iddiasıyla re'sen soruşturma başlatılmıştı.

Anagold Madencilik müdürü gözaltına alındı, 6 saat sonra serbest bırakıldı

İstanbul'da 25 bin kişi gözaltına alındı, 7 bin 397 kişi tutuklandı

İliç'te ihmaller zinciri ortaya çıktı

Aşçı Zeynep'in cesedi batan geminin kaptan köşkünden çıktı

Çete lideri Barış Boyun İtalya'da tutuklandı

Yerli Richie Rich çetesi nasıl yakalandı?

İliç'teki maden faciasında Kanadalı yönetici de gözaltına alındı

Büyükelçiler kararnamesi: Emrullah İşler nereye atandı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı istifa etti

YORUMLAR
Yorum Yap