EKK toplandı: TROY yaygınlaştırılacak
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Orta Vadeli Program (OVP) ve reform gündemiyle finansal okuryazarlığı artırmaya yönelik çalışmaların ele alınacağı toplantıda, Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri'nde (YTAK) mevcut durum ve bankalara verilecek Toplumsal Yatırım Notu gibi konular değerlendirilecek.
TROY kullanımı yaygınlaştırılacak
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: "TROY’un kullanımında düzenli bir artış gözlenmekte olup, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın öncülüğünde TROY kullanımı yaygınlaştırılacaktır." dedi.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu açıklamasında ayrı şu ifadelere yer verildi:
Finansal altyapımızı güçlendirmek üzere teknolojisi Türkiye’de geliştirilen ve kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan Türkiye’nin Ödeme Yöntemi’ne (TROY) ilişkin son dönem gelişmeler Kurul üyeleriyle paylaşılmıştır."

Prof Demirtaş: Allah aşkına kanmayın

Dikkat! Kaynana Vergisi geliyor

İliç'teki madenden bir de oligark çıktı

30'dan fazla ülkeye ihracat yapan İzmirli gıda devi iflas etti

Fabrika göçü: Arçelik'ten Şişecam'a dev şirketler göçüyor

İliç'teki Anagold madencilik'e 1 milyar liralık teşvik verilmiş

Düğmeye basıldı: Mesai saatleri kısalıyor

Büyük Kulüp'te başkanlık yarışı

Cennet Koyu'nda yapılaşma hızla sürüyor

YORUMLAR
Yorum Yap