30'dan fazla ülkeye ihracat yapan İzmirli gıda devi iflas etti

İzmir'in Tire ilçesinde 66 yıldır hizmet eden gıda devi iflas bayraklarını çekti. 150'den fazla ürün seçeneği ile 30 farklı ülkeye ihraç yapan gıda devi piyasadan çekiliyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Küresel kriz dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük bir hızla yayılıyor. 150'den fazla ürün seçeneği ile sofralarda yer edinen Tamtad Konservecilik Sanayi ve Ticaret AŞ, iflas ettiğini duyurdu.

Konkordato ya da iflas eden şirketlerin sayısında her geçen gün artış görülürken gıda devi iflas listesine adını yazdırdı.

66 YILDIR FAALİYETTEYDİ

Türkiye'nin önde gelen güvenlik firmaları, gıda devleri ya da giyim sektörüne yön veren şirketler ekonomik koşullara daha fazla dayanamayıp iflas ediyor.

Türkiye'de 66 yıldır konserve üretimi yapan Tamtad Konservecilik Sanayi ve Ticaret AŞ, iflasını duyurdu.

Dünya genelinde tarihin en büyük ekonomik krizi yaşanırken Küresel çapta yaşanan kriz çeşitli faktörlerin de bir araya kriz şirketlerin sonu oluyor.

Tedarik zincirinde yaşanan sorunlar derinleşirken İzmir merkezli Tamtad Konservecilik Sanayi ve Ticaret AŞ, Tire İcra Dairesi Müdürlüğü kararınca iflasını duyurdu. 

150'DEN FAZLA ÜRÜN ÇEŞİDİ

1958 yılında Tire'deki Sanayi Sitesi'nde faaliyete geçen ve sınırlı sayıda ve sadece sebze konserve üretimi ile bilinen Tamtad Konserve, 300 metrekarelik küçük bir tesisten yola çıkarak bugünkü noktaya geldi.

2024 yılında krizin etkisiyle iflasını duyuran şirketler arasında adını yazdıran Tamtad Konserve 150'den fazla ürün çeşidi ile birlikte 30'dan fazla ülkeye de ihraç yapıyordu.

 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol