Çalık'a şok! Passolig kalkıyor mu?

Kulüpler Birliği, Trendyol Süper Lig takımlarının gelecek sezondan itibaren anlaşacağı firmalar üzerinden maç bilet satış organizasyonunu gerçekleştireceğini açıkladı. Peki Passolig kalkacak mı?

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Kulüpler Birliği Vakfı bugün yazılı bir açıklama yaparak bilet satışları konusunda yeni firmalardan teklif beklediklerini duyurdu. Kulüpler Birliği Vakfı, “Bilet satış organizasyonu ve teknik altyapı kabiliyetine haiz firmalar ile görüşme kararı alınmıştır.” açıklaması ile gelecek sezon Passolig ile devam etmeyeceğini de ilan etmiş oldu.

Süper Lig ve 1.Lig’de 10 yıldır bilet satışları Çalık Holging’a ait Aktif Bank iştiraki olan Passolig uygulaması tarafından gerçekleştiriliyordu.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç daha önce yaptığı açıklamada Passolig uygulamasını devam ettirmeyeceklerini, kulüplerin daha fazla gelir elde edeceği bir iştirakle anlaşmak istediklerini açıklamıştı. Passolig ise pandemi sürecini gerekçe göstererek işbirliği sürecinin 2 yıl uzatılmasını talep ediyor.

İŞTE O AÇIKLAMA

Kulüpler Birliği Vakfı, elektronik bilet satışı için organizasyon ve teknik altyapı kabiliyeti olan firmalarla görüşme kararı alındığını duyurdu.

Kulüpler Birliği Vakfından yapılan açıklamada, 6222 sayılı kanunda elektronik kart ile elektronik kart kapsamında satışı gerçekleştirilecek biletlerin basım, satış ve dağıtımına ilişkin yerel uygulamaların kulüpler tarafından gerçekleştirildiği hatırlatılarak şu ifadeler kullanıldı:

"Kulüplerimiz, önümüzdeki dönemde elektronik bilet satış organizasyonunu, anlaşacakları firmalar ile gerçekleştirmek kanaatindedir.

Bu doğrultuda bilet satış organizasyonu ve teknik altyapı kabiliyetine haiz firmalar ile görüşme kararı alınmıştır.

Kulüplerimizin bilet satış organizasyonuna talip olacak firmaların Kulüpler Birliği Vakfına başvurularını iletmeleri rica olunur."

PASSOLİG AKTİF BANK'IN

Aktif Bank, Ahmet Çalık’ın başında olduğu, Çalık Holding’e bağlı. Bankanın en büyük müşterisi ise PassoLig kartı sahipleri…

Türkiye Futbol Federasyonu, (TFF) Netaş-Çalık ikilisine ait E-Kent Konsorsiyumu ile Ağustos 2013’te imzaladığı anlaşma ile hayata geçen PassoLig/E-Bilet uygulaması başladı.

PassoLig ile kombine ya da tek maçlık bilet almak isteyenlere Aktif Bank’ın anlaştığı PTT şubelerine giderek vatandaşlık numaralarını, kimlik bilgilerini, ev adreslerini ve fotoğraflarını bankaya verme, karşılığında aldıkları “taraftar kart”a satın aldıkları bileti işletme ve kartı da tribün girişindeki turnikelere okutma zorunluluğu getirildi.

PassoLig sözleşmesi ile e-bilet uygulamasından elde edilecek gelirde Aktif Bank’ın da dahil olduğu konsorsiyumun yüzde 55’lik, kulüplerin yüzde 40’lık, TFF’nin ise yüzde 5’lik payı oldu.

E-biletlerin kullanımından elde edilen reklam gelirleri, sponsorluk gelirleri, satış portal gelirleri, lisans gelirleri, takas komisyonu gelirleri, mobil operatörler üzerinden yapılan alım ve bakiye yükleme işlemlerindeki gelirler de Aktif Bank’ın hanesine yazıldı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol