ABD Başkanı Biden, Sanayi eski Bakanı Aral'ın izinde

ABD Başkanı Biden, geçen sene yaşanan tren kazasında zehirli kimyasallardan etkilenen East Palestine bölgesini ziyaret etti ve suyun zehirli olmadığını göstermek için bir bardak su içti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

ABD Başkanı Joe Biden, geçen yıl tren kazasında yayılan kimyasallardan etkilenen Ohio eyaletinin East Palestine bölgesini ziyaret ederek halkla dayanışma mesajı verdi. 

ABD Başkanı Biden, tren kazasının yıl dönümünde Ohio'yu ziyaret etti. East Palestine kasabasında incelemelerde bulunan Biden, bazı işletmeleri ziyaret etti ve halkla bir araya geldi.

Kasabanın yeniden ihyası için çalışma yürüttüklerini kaydeden Biden, birçok sosyal ve ekonomik programla bölgeyi yeniden kalkındıracaklarını belirtti. 

Biden, bölgedeki temizleme çalışmaları sonucu suyun artık temiz olduğuna inandığını söyleyerek kameralar önünde bir bardak su içti. Beyaz Saray da Biden'ın bölgedeki suyu içme konusunda bir endişesi olmadığını duyurdu.

ÇEVRE FELAKETİ YAŞANMIŞTI

ABD'nin Ohio eyaletinin East Palestine kasabası yakınlarındaki demir yolunda kimyasal madde taşıyan 150 vagonlu trenin 50 vagonunun 3 Şubat'ta raydan çıkarak patlaması sonucu kimyasal madde çevre felaketine neden olmuştu.

Patlamalar sonrası çevreye yüksek miktarda zehirli kimyasalın yayılmasıyla bölge sakinlerinin tahliyesine karar verilmişti. Hadisenin ardından bölge sakinlerinde baş ağrısı, göz yanması, öksürük ve halsizlik gibi şikayetler ile hayvan ölümlerine rastlanıldığı haberleri medyada yer almıştı. 

Kazaya karışan trenin bağlı bulunduğu Norfolk Southern adlı şirket yaptığı açıklamada, alanı çevreye duyarlı şekilde temizlediklerini, bölge halkına kazadan kaynaklı kayıplar için maddi yardım yaptıklarını duyurmuştu.

BAKAN ARAL DA ÇERNOBİL FELAKETİNDEN SONRA ÇAY İÇMİŞTİ

Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Cahit Aral da radyoaktif sızıntı nedeniyle endişelenen halka güven vermek için Rize’de 1986’da basın toplantısı düzenlemiş, gazetecilerin karşısında çay içmişti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol