Otelciler her şey dahile çözüm arıyor!

Maliyetteki artışlar özellikle her şey dahil (HD) sistemle hizmet veren otel yöneticilerini yeni formüller aramaya yöneltiyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Türkiye’deki otellerin 2024 Ocak ayında yiyecek-içecek grubundaki maliyet artışı yüzde 100’e ulaşırken, et ve yağ grubu artışı ise yüzde 125’i aştı.

Maliyetteki bu artışlar özellikle her şey dahil (HD) sistemle hizmet veren otel yöneticilerini yeni formüller aramaya yöneltiyor.

Arkadaşımız Kerem Köfteoğlu’nun duyumlarına göre, HD sistemiyle hizmet veren otelcilerin maliyetlerini azaltacak formüllerden birini, alkolü her şey dahil sisteminin dışında tutmak veya alkolü sınırlandırmak oluşturuyormuş.

İspanya’daki otelcilerin de tartıştığı konuyla ilgili olarak Türkiye’ye turist gönderen Rus tur operatörlerden bir öneri de gelmiş.

Rusya’daki devalüasyon sonrası alım gücü zayıflayan Rus tüketicilerin Türkiye gelme isteğinin azaldığını gören Rus tur operatörleri, otelcilerimize “Onları yeniden Türkiye’ye döndürmemiz gerekiyor.

İsterseniz maliyetlerinizi artıran alkolü HD sisteminin dışında tutup bize cazip fiyat verin” teklifini yapmış.  

HD sisteminden tümüyle vazgeçmenin mümkün olmadığını bilen Antalya’daki otelciler, ikinci formül olarak tesislerinde tüketimi dengelemeye yönelik 'kullandığın kadar öde' sistemi üzerinde kafa yoruyormuş.

HD sistemiyle hizmet veren bazı tesislerinde, turiste ekstra para harcatabilecek, parayla hizmet veren ala-carte restoranların açılması da karşımıza üçüncü formül olarak çıkıyor.

Kulağımıza, Batı merkezli iki araştırmadan çıkan sonuçların da otelcilere nefes aldıracağı bilgisi geldi. Bu sonuçlara göre, sağlıkla ilgili duyarlılığı yüksek tatilciler arasında “alkolsüz tatil – teetotal” ve “ayık seyahat” gibi eğilimler moda olmuş.

Otelcilerin maliyet artışını hangi formülle aşacağını, bekleyip göreceğiz…

Kaynak: Para dergisi

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol