37 yıllık giyim devi iflasın eşiğinde

1987 yılında kurulan 37 yıllık dev giyim mağazası iflas kapanında. 700 mağazası bulunan mağazadan kötü haber gelirken, binlerce çalışan da işsiz kalacak…

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

1987 yılında kurulan Fransız giyim devi IKKS, ekonomik zorluklar karşısında ayakta kalamadı ve mağazalarını kapatma yoluna gitti.

Fransa’daki hazır giyim sektörü, 1 yılı aşkın bir süredir ekonomik krizle mücadele ediyor. Camaïeu, Naf Naf, Gap France, André, San Marina, Kaporal, Don't Call Me Jennyfer, Kookaï, Minelli, Burton of London, Pimkie, Du Pareil au Même ve Sergent Major gibi tanınmış markalar, pandemi, enflasyon, enerji ve hammadde fiyatlarındaki artış, kira ve işçi maliyetleri ile ikinci el kıyafetler ve hızlı moda gibi faktörlerin oluşturduğu bir çalkantı ile karşı karşıya kaldılar.

MAĞAZALAR VE ÇALIŞANLAR NE OLACAK?

Ekonomik kriz karşısında ayakta durmakta zorlanan markanın şuan 1.328 çalışandan 202’sinin işine son vereceği ve 604 mağazasının 77’sini kapatacağı düşünülüyor.

Şirket, "Covid-19'un neden olduğu küresel sağlık krizi, Ukrayna'daki savaşın etkileri ve artan enflasyon gibi dış faktörlerin birleşimi, sektörü olumsuz yönde etkiledi" açıklamasını yaparken, bu adımın dağıtım ağını optimize etmeyi ve istikrarsız bir ekonomik ortamda şirketin performansını artırmayı amaçladığını belirtti.

IKKS MAĞAZASI HAKKINDA

IKKS, I.Code, One Step, IKKS gibi markaları bünyesinde bir araya getiren ve kadın, erkek, çocuk giyim alanlarında faaliyetlerini sürdüren 1987 yılında kurulmuş bir grup.

Fransa ve uluslararası alanda hizmet veren grubun 700’ü aşkın satış noktası ile dünya genelinde 1.700 çalışanı bulunuyor.

Gérard Le Goff tarafından 1987'de Cholet yakınlarındaki La Séguinière'de kurulan şirket, çocuk giyiminde uzmanlaşmıştı ve o dönemde sadece iki çalışanı bulunuyordu.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol