İstanbul'da beyaz cipten Ak Partili adaya silahlı saldırı

İstanbul'da AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesi'nde seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Cumhur İttifakı İBB Adayı Murat Kurum "Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum" derken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Saldırıda E.G.D. adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır" bilgisini paylaştı. Öte yandan, saldırı anı kameraya yansıdı.

İstanbul'da AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Yeniay'ın, Kanarya Mahallesi'ndeki bir derneği ziyareti sırasında, saat 16.30 sıralarında beyaz bir araçtan kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açıldı. ​​​​​​​Saldırıda 32 yaşındaki E.G.D. ağır yaralanırken, çevredeki bazı binalara ve araçlara da kurşun isabet etti.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum saldırıya ilişkin "Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da açıklamasında "Saldırıda E.G.D. adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır" dedi.

BAŞSAVCILIK: SOKAĞIN BAŞINDAN ATEŞ AÇILDI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Başsavcılığın açıklamasında "10.02.2024 tarihinde Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesindeki bir dernekte seçim çalışmaları yürüttüğü esnada, derneğin bulunduğu sokağın başından silahla ateş açılması sonucu bir vatandaşımızın yaralanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerin yakalanması için tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir" ifadeleri yer aldı. 

BELEDİYE BAŞKANI: OLAY SİYASİ DEĞİL

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Olayın siyasi hiçbir nedeni yok, başka olay" dedi.

Çebi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da "Küçükçekmece, Kanarya Mahallesi'nde gerçekleşen silahlı saldırı gündemini yakından takip ediyoruz. Öncelikle saldırıda yaralanan komşumuza en içten dileklerimle acil şifalar diliyorum. Sayın Aziz Yeniay’ın bölge ziyareti esnasında gerçekleşen olayın, siyasi bir boyutu olmadığını sizlerle paylaşmak isterim. Bu tür şiddet olaylarının toplumumuzun huzurunu bozmasını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Kirli ve teyide muhtaç bilgilerin anında haber kanallarından servis edilmesini de doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

"BEYİN AMELİYATI BİTTİ, DURUMU CİDDİ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıda yaralanan vatandaşın sağlık durumuyla ilgili sosyal medya X hesabından paylaşımlar yaptı.

Saat 20.10'da paylaştığı mesajda "İstanbul Küçükçekmece’de, bir silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan vatandaşımız, acil müdahale ve yoğun bakım sonrası beyin ameliyatına alınmış olup, ameliyatı halen devam etmektedir. Kendisine acil şifalar diliyorum" bilgisini veren Bakan Koca, saat 22.51'deki mesajında "Beyin ameliyatının devam ettiği bilgisini verdiğimiz, İstanbul Küçükçekmece’de silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan vatandaşımızın operasyonu tamamlanmış olup, kendisi yoğun bakıma alınmıştır. Ameliyat sonrası hastamızın durumu ciddi olup yakından takip edilmektedir. Tekrar acil şifalar diliyorum" dedi.

"HEPİMİZ YERE YATTIK"

Saldırı sırasında dernekte olan Ali Sarıyar, o anları anlattı. Sarıyar, "Aziz başkanın programına katıldık. Silah sesleriyle beraber hepimiz yerde kaldık. Aziz Bey de, hepimiz yere yattık. Ateş açıldığı sırada ben 'yatın' diye bağırdım. Sonra herkes içeride yatış pozisyonu aldı. Bir süre bir iki dakika içeride öyle kaldık, sonra normale döndü" dedi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI: SALDIRIYI LANETLİYORUM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya X hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı lanetlediğini belirtti. Yılmaz, mesajında "İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen menfur saldırıyı lanetliyor, insanlık dışı saldırıda yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Demokrasimize, birlik ve beraberliğimize yönelik gerçekleştirilen bu saldırı ile ilgili soruşturmalar derhal başlatılmıştır. Suçluların en kısa sürede bulunacağına inanıyorum. Küçükçekmece Başkan Adayımız Aziz Yeniay’a, ekibine ve tüm teşkilatımıza geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

İÇİŞLERİ BAKANI: UZUN NAMLULU SİLAH VE TABANCAYLA ATEŞ AÇILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatıldığını belirterek "Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını aktararak "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Demokrasimize yönelik bu tür kalleş saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır" dedi.

ÖZEL: TÜM SALDIRILARIN KARŞISINDA HEP BİRLİKTE DURACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı lanetledi. Özel, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmasında yaşanan saldırıyı lanetliyor, yaşamını yitiren vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Demokrasiye yönelen tüm tehditlerin, tüm saldırıların karşısında hep birlikte duracağız!" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, Aziz Yeniay'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini de iletti.

"TEHDİTLER BİZİ ASLA VE ASLA YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEYECEK"

Sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili bir paylaşım yapan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!" dedi.

"HER MENFUR SALDIRIDA OLDUĞU GİBİ FAİLLER KISKIVRAK YAKALANACAKTIR"

Murat Kurum, partisinin Küçükçekmece ilçe Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay ve arkadaşlarının Kanarya Mahallesi'ndeki seçim çalışması kapsamındaki aday tanıtım töreninde, dernekle ve sivil toplum örgütleriyle birlikte konuşma yapılırken, uzun namlulu silah ve tabancayla ateş açıldığını söyledi.

Açılan ateşle buradan geçen bir vatandaşın ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldığını belirten Kurum, konuya ilişkin Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, valilik, savcılık ve emniyet birimlerinin her türlü tahkikatı yaptıklarını ifade etti.

Kurum, yaralı vatandaşı tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiklerini kaydederek, "Doktorlarımız yapılacak tüm tedavileri, ağır yaralı olan kardeşimize yapmaktadır. Yakinen hem Sağlık Bakanımız hem de Sayın Cumhurbaşkanımız bilfiil takip etmektedirler. Ailesiyle görüştük, 'geçmiş olsun' dileklerimizi ilettik. İnşallah, Rabbim bir an önce yaralı kardeşimize şifa verecektir." diye konuştu.

Demokrasilerine, birliklerine, beraberliklerine yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadıklarının altını çizen Kurum, "Hiç kimse ama hiç kimse bizim birliğimize, beraberliğimize gölge düşüremeyecektir. Demokrasimize, yapmış olduğumuz seçim çalışmalarına gölge düşüremeyecektir. İnşallah failler bir an önce yakalanacak ve adli makamlarımızla birlikte her türlü hukuki süreç takip edilecektir. İnşallah failleri en kısa sürede emniyet birimlerimiz yakalayacaktır ve daha önceki her menfur saldırıda olduğu gibi burada da kıskıvrak yakalanacak ve sorumlularına gereken ceza verilecektir" dedi.

İMAMOĞLU: KARANLIK GRUPLARA KARŞI BİRLİKTE OMUZ OMUZA DURACAĞIZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili bir paylaşım yaptı. İmamoğlu, "AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Sayın Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı olduğu bilgisini üzülerek öğrendim. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, Sayın Yeniay’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Demokrasi yarışını kirletmeye çalışan tüm karanlık gruplara karşı, birlikte omuz omuza duracağız" dedi.

İmamoğlu, ikinci açıklamasında "Küçükçekmece’deki bugün yaşanan olayın AK Parti adayı ile ilgisi olmadığını ve yaşamını yitiren kimsenin olmadığını öğrenmek içimizi rahatlattı. Başka bir asayiş olayı nedeniyle yaralanan vatandaşımıza acil şifa ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

AKP İL BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Kabaktepe, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Sayın Aziz Yeniay'ın seçim çalışmaları esnasında gerçekleştirilen silahlı saldırıda vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diyor, Küçükçekmece Adayımız ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

AKP HEYETİ, YARALIYI ZİYARET ETTİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AKP Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Marmara Bölge Başkanı İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Osman Nuri Kabaktepe ile Murat Kurum, yaralı E.G.D'nin tedavi gördüğü hastaneye geldi.

Heyet, burada yaralının durumuyla ilgili doktorlardan bilgi alarak, yakınlarıyla da görüştü. AKP'li heyet daha sonra hastaneden ayrıldı.

"3-4 KİŞİ BİRDEN UZUN NAMLULU SİLAHLARLA NASIL BİR OLAY GERÇEKLEŞTİRİR?"

Yeniay, saldırıda ağır yaralanan kadını hastanede ziyaret etti. Hastane girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yeniay, şöyle konuştu:

* "Ortalığı karıştırmak ve bulandırmak istenen bir hadise var ama inanıyorum ki emniyet güçlerimiz en kısa zamanda failleri bulacaktır. Ve buradaki niyetin ne olduğu, birtakım sosyal medyada, şurada, burada bilgi kirliliği dolaşıyor. Arkadaşlar sabredelim. Güvenlik kuvvetlerimiz tüm güçleriyle üzerinde çalışmakta. 

* Dolayısıyla şunu belirtmek istiyorum. Bir insan, ya da bir terör grubu, kar maskeli, 3-4 kişi birden uzun namlulu silahlarla nasıl bir olay gerçekleştirir? İlk baktığımızda tablo bu. Dolayısıyla da iddia etmemiz, şuraya yöneliktir demek sadece ve sadece basit bir açıklamadan ibaret olur. O yüzden de şu anda olayı çarpıtmayalım. 

* Bugün tek dileğimiz var kızımızın şifa bulması, hayati tehlikeyi atlatmasıdır. Onun için dua edeceğiz. Bütün Küçükçekmece halkına, İstanbul halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Çünkü bu tip olaylar biliriz ki; terör dediğimiz şey beslendiği yer korku ve paniktir. Buna prim vermeyeceğiz, korkmayacağız. Kararlı bir şekilde sahada olacağız. 

* Hedef her neyse, kimse hiç önemli değil. Dolayısıyla bu manada biz bugün bir demokrasi şenliği içerisinde kampanya yürütürken, böyle bir vakayla, böyle bir hadiseyle karşı karşıya kalmak gerçekten üzüntü verici. 

* Tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve kızımıza da acil şifalar diliyorum. İnşallah tez zamanda doktorlarımız kurtaracaktır. Tek temennimiz bugün bu. Başka gündemimiz yoktur."

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol