Yunanistan, Ali Yeşildağ'ı Türkiye'ye iade edecek

14 Mayıs seçimlerinden önce çektiği videolar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve ailesini yolsuzlukla suçlayan Ali Yeşildağ, Türkiye'ye iade edilecek.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Yunanistan'da Yargıtay, Yeşildağ'ın başvurusunu reddederek, iadesine karar verdi. İade işlemlerine ilişkin son kararı ise Yunanistan Adalet Bakanlığı verecek.

Geçtiğimiz yıl Youtube üzerinden paylaştığı videolar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve ailesini yolsuzlukla suçlayan Ali Yeşildağ, Türkiye'ye iade edilecek.

T24'te yer alan habere göre, Yunanistan'da Yargıtay, Yeşildağ'ın Türkiye'nin iade başvurusuna yaptığı itirazı yeterli bulmadığını bildirdi.

SON KARARI ADALET BAKANLIĞI VERECEK

Yunanistan Adalet Bakanı George Floridis'in Yeşildağ hakkında verilen iade kararını onaylaması halinde, Türkiye'ye iade süreci resmen başlayacak.

KARARI DANIŞTAY'A ŞİKAYET EDEBİLECEK

Yunanistan'ın önde gelen yayın organlarından Kathimerini'nin aktardığına göre Yeşildağ ve ailesi, bakanın onay vermesi durumunda iadeyi durdurmak için Danıştay'a başvurmayı planlıyor.

SOYGUN VE CİNAYET SUÇLARINDAN KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR

2023'ün kasım ayının ortasında Yunanistan sınır güvenliği, 54 yaşındaki Yeşildağ'ı Ferecik'in kırsal bölgesinde bulmuş ve Türkiye-Yunanistan sınırını yasa dışı şekilde geçtiğini tespit etmişti.

Yunan polis memurları, Yeşildağ'ın 1986 yılında 17 yaşındayken işlediği iddia edilen soygun ve cinayet suçlarından dolayı hakkında Türkiye tarafından çıkarılmış bir Interpol yakalama emri olduğunu belirtmişti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol