Jeff Bezos'tan 8.5 milyar dolarlık satış! Vergiden mi kaçıyor?

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, 50 milyon adetlik hisse satış planını tamamladı. Toplam 8,5 milyar dolarlık çıkış yapan Bezos'un gelecek planı bilinmiyor. Hisse satışları ise Miami'ye taşınacağını açıklamasının ardından hızlandı. Bu durum ise akıllara "Vergiden mi kaçıyor?" sorusunu getirdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Amazon'un kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Jeff Bezos, yaklaşık 2,4 milyar dolarlık Amazon hissesini daha elden çıkarttı. Böylece Bezos, toplam 50 milyon adetlik hisse satış planını tamamladı.

Bezos, yaklaşık 2,4 milyar dolar değerindeki 14 milyon adet hissenin satışını gerçekleştirdi. Düzenleyici kuruma yapılan bildirime göre satışlar geçen hafta sonunda başladı ve salı gününe kadar devam etti.

Şubat ayından bu yana satılan toplam hisse sayısı 50 milyona çıkarken, nakit çıkışı 8,5 milyar dolara ulaştı. Bezos'un hisse satışı planlanmış bir ticaret kapsamında yapıldı. Kasım ayında Amazon'un kurucusu, 31 Ocak 2025'ten önce 50 milyon hisse satışı yapmayı kabul etmişti.

Şubat ayı boyunca 3 seferde 12'şer milyon adet hisseyi elden çıkartan Bezos, en son Mayıs 2021'de hisse satışı gerçekleştirmişti.

Bezos, ayrıca Mayıs 2021'de Amazon CEO'luğundan istifa etmişti.

Bezos'un hisse senedi satışları, Seattle'dan ayrılıp Miami'ye taşınacağını açıklamasından bu yana hızlandı. Seattle'ın bulunduğu Washington eyaleti, 2022 yılında yüzde 7'lik sermaye kazancı vergisini uygulamaya konmuştu.

Miami'nin bağlı olduğu Florida eyaletinde ise vergi uygulaması bulunmuyor. 191 milyar doların üzerinde serveti bulunan Bezos'un taşınma ile birlikte milyonlarca dolar vergi tasarrufu sağlayabileceği belirtildi. Bezos'un gelirlere ilişkin gelecek planı bilinmiyor.

 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol