Rekabet Kurulu'ndan 'Etçi Faruk'a' soruşturma

Rekabet Kurulu, Etçi Faruk olarak tanınan Faruk Kayar'ın şirketi Namet'e soruşturma açtı

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Hızlı tüketim malları sektöründe üretici/tedarikçi olarak faaliyet gösteren Namet Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle  4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri 18.05.2023 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Namet Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 23-23/437-M sayı ile karar vermiştir" denildi.

Namet'in patronu Faruk Kayar, Etçi Faruk olarak tanınıyor.  

TRT 1'de yayınlanan ve büyük bir izleyici kitlesi tarafından takip edilen "Payitaht Abdülhamid" dizisinin 48. bölümünde konuk oyuncu olarak yer aldı.

Dizi, Osmanlı döneminde geçmektedir ve Faruk Kayar, "Etçi Faruk" karakterini canlandırarak seyircilerin dikkatini kazandı. Faruk Kayar dizide oğlu ve kızıyla birlikte rol aldı.

ESKİ BAKAN ET LOBİSİ OLARAK NİTELENDİRMİŞTİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik, görevden alınmasından sonra TRT'de ekranlara gelen Payitaht dizisinde oynayan Namet'in sahibi Faruk Kayar'ı "et lobisi" olarak nitelendirmişti.

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin'e konuşan Çelik, bu konuda kırgın olduğunu söyleyip, şunları anlattı:

"Açın Payitaht dizini izleyin. Kırgınım... TRT'de yayınlandı biliyorsunuz. Orada göreceksiniz. Et lobisinden birisi o dizide oynadı. Şunu söylüyorum: Her alanda lobi var! İlaç sektöründe de aynı! İthalata dayalı anlayışı savunan bir yapı var. Bizim yapmamız gereken bunu kırmak, üretimi teşvik etmekti. Yapmaya çalıştık ama ömrümüz yettiği kadar. Anlatacak çok şey var. İthat lobilerinin işi bu. 'Hazır var. Ne gerek var. Daha uygun getiririz' diyorlar ama uzun vadede daha pahalıya patlıyor."

NE OLMUŞTU?

24 Kasım 2015'te Gıda Tarım Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Faruk Çelik, 19 Temmuz 2017'de görevden alınmıştı. Çelik'in görevden alınmasından tam 9 ay sonra, 28 Nisan 2018'de TRT'de yayınlanan Payitaht dizisinin 48. bölümünde şöyle bir bölüm ekranlara geldi:

"Osmanlı’da et fiyatları konu alınıyordu. II. Abdulhamid, huzuruna "Kasap Loncası Başkanı/Bakanı" ve eti ucuza satan "Cömert Çiftlik Sahibi Etçi Faruk"u çağırıyordu. Pahalı etin nedeninin sorduğunda aldığı “hayvan varlığını artırmak” yanıtından memnun olmayan Abdulhamid, "kasap loncası bakanı"nın istifasını isterken, çiftlik sahibi Faruk’u onun koltuğuna oturtmaya karar veriyordu. Abdulhamid, söz konusu sahnede ailesiyle görünen lonca başkanına da “Loncanın başına siz geçeceksiniz lakin evvela 'nam'ınızı duyurmanız gerek" ifadelerini kullanıyordu. Sahneyi ilginç kılansa “lonca başkanı/bakanı”nın kellesini alan çiftlik sahibini oynayan oyuncunun, Namet’in sahibi Faruk Kayar olmasıydı."

DAHA ÖNCE DE KAÇAKÇILIK SORUŞTURMASI AÇILMIŞTI

Namet markası ile et ve et ürünleri üreten Kayarlar Et Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve şirket sahipleri hakkında daha önce de ‘gümrük kaçakçılığı’, ‘ihaleye fesat karıştırma’ ve ‘vergi kaçırma’ suçlarından soruşturma açılmıştı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol