Dronecell yalan oldu, Turkcell çözüm için 'Kule' önerdi

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem sonrası yaşanan iletişim sıkıntıları sonrası Turkcell’in yıllar önce reklamını yaptığı uçan baz istasyonu Dronecell’in kullanılmaması tepki çekmişti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve en az 11 ili etkileyen, şimdiye kadar 50 binden fazla can kaybına yol açan iki büyük depremin ardından arama-kurtarma çalışmaları için en kritik ilk 72 saatte iletişim altyapısında ciddi arızalar meydana gelmişti.

Bölgede bulunan baz istasyonlarının neredeyse yüzde 30’unun ilk etapta tamamen devre dışı kalması, bölgedeki yaygın elektrik kesintileri ve fiber hatlarının kopması telefon ve internet bağlantılarında günlerce devam eden kesintilere yol açtı.

GSM şirketleri yeterince hizmet vermemekle suçlanırken, akıllara yaklaşık 4 yıl önce Turkcell’in yayınladığı droncell reklamı gelmişti.

Turkcell geliştirdiği teknoloji ile dronları mobil radyo baz istasyonlarına çevirdiğini iddia etmişti.

Ancak Turkcell’in bu dronlarının 10 ilde büyük felakete neden olan deprem bölgesinde görülmemesi ayrı bir tepkiye neden olmuştu.

DRONECELL YERİNE KULE ÖNERİSİ

Aydınlık'tan Recep Erçin'in haberine göre Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, KKTC'deki toplantıda baz istasyonlarına yönelik bir soru üzerine, “Bina üstüne baz istasyonu kurmayalım! Kule yapalım. Deprem bölgesindeki bin 199 kulemiz fonksiyonunu yerine getiriyor. Sadece bir kulede hasar oldu. Marmara için 7.5'lik depreme göre çalışmalar yapıyoruz. İstanbul'a 2 bin 700 kule yapmak gerekiyor. Şimdi çalışmaya başlayalım bu kuleleri nereye koyacağız? Sizin her gösterdiğiniz yer doğru bir kapsama da sağlamıyor. Bu konuda (olası deprem) çok yoğun çalışıyoruz. Ama çok yoğun koordinasyon ve çalışma gerekiyor.” mesajları verdi.  

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol