Millet İttifakı'nın ekonomi kurmayları buluştu: Uygulama takvimini belirledik

İstanbul'da buluşan Millet İttifakı'nın ekonomi kurmayları, iktidara geldikleri takdirde atacakları adımlar için 'öncelik sıralaması yaptık ve uygulama takvimini belirledik' açıklamasında bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Millet İttifakı'nın ekonomi kurmayları bugün saat 11.00’de İstanbul’da bir araya geldi. 

Toplantıya, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ın katıldığı aktarılan açıklamada, DEVA Partisi'nden İbrahim Çanakçı ve Burak Dalgın, Demokrat Parti'den Bülent Şahinalp ve Ali Arif Aktürk, Gelecek Partisi'nden Kerim Rota ve Serkan Özcan, İYİ Parti'den Bilge Yılmaz ve Birol Aydemir ile Saadet Partisi'nden de Sabri Tekir ve Musa Öztürk'ün katılım sağladığı bildirildi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada ekonomik adımların seçim sonrası hayata geçirilebilmesi için öncelik sıralaması yapıldığı ve uygulama takvimi belirlendiği belirtildi.

Ekonomi kurmaylarının ortak açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle:

Atayacağımız ehliyetli, liyakatli, dürüst ve deneyimli kadrolarla kurumlarımızı güçlü ve saygın hale getirerek iç ve dış piyasalarda güveni tekrar sağlayacağız.

2024-2028 dönemini kapsayacak 12. Kalkınma Planı ile 2024-2026 dönemini kapsayacak Orta Vadeli Programı, Ortak Politikalar Mutabakat Metnimizdeki hedef ve politikalarımız ile tutarlı bir şekilde hazırlayacağız.

İktidara gelir gelmez çalışacak olan Durum ve Hasar Tespit Komitesi’ne dair hazırlıklarımızı tamamladık. Bu suretle; bütçede, Türkiye Varlık Fonu’nda, KİT’lerde, Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerinde ve kamu bankalarında ötelenen ve gizlenen açıkları ortaya çıkaracağız.

Merkez Bankası rezervlerinin şeffaf olmayan bir biçimde satışına ilişkin işlemleri kapsamlı bir şekilde inceleme ve denetime tabi tutacağız. TÜİK’in, başta enflasyon olmak üzere yayınladığı verilerdeki gizleme ve çarpıtmaları hızla belirleyeceğiz.

Tüm kurumlarda oluşan kamu zararlarının ve yolsuzlukların sonuna kadar takipçisi olacağız.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol