26 mahalle muhtarından cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarına çağrı

Muğla’nın Milas ilçesindeki iki termik santralin etki alanında yer alan 26 mahallenin muhtarı, Yeniköy Termik Santrali önünde bir araya gelerek, kamuoyu açıklaması yaptı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

26 mahalle muhtarını temsil eden Ören Mahalle Muhtarı Bekir Keser’in yaptığı açıklamada, siyasilere çağrıda bulundu. Milas’ta yaşayanların unutulduğunu belirten Muhtar Bekir Keser, “Ülkemizde çok kısa bir süre sonra iki önemli seçim aynı gün yapılacak. Cumhurbaşkanı adayları, siyasi partiler, milletvekili adayları ülkenin her yerinde seçim çalışması yürütüyor, vaatler sıralanıyor. Bizler de Milas’a bağlı 26 köyün muhtarı olarak siyasilere seslenmek istiyoruz. Çünkü bugüne kadar ne siyasi parti liderlerinden ne de Muğla’dan milletvekili adaylarından bizim sorunlarımızın çözümüne ilişkin hiçbir şey duymadık. Adeta Milas’ta ve köylerinde yaşayan bizler unutulmuş gibiyiz!” dedi.

“Bizim dışımızdaki herkes bizim hakkımızda konuşuyor”

“Bizim dışımızda ilerleyen, asla fikrimizin sorulmadığı bir dönem yaşıyoruz, bize ne istediğimizi sormamış insanlar bizim kaderimiz hakkında konuşuyor” diyerek açıklamasını sürdüren Keser, siyasilere seslenerek şunları kaydetti: “Siyasetçiler de bu kişilerin etkisi altında kalarak bizleri dinlemeden açıklama yapıyorlar. Oysa bizler bu topraklarda doğduk, burada yaşıyoruz ve çocuklarımızın da burada yaşamasını istiyoruz. Avrupa ülkeleri termik santralleri tekrar açarken, bazı kesimler ülkemizin yerel kaynağı olan Yeniköy Kemerköy santralleri kapatılsın, kömür çıkarılmasın diyorlar! Ama burada bulunan ve yaşayanların önemli bir kısmı santral sayesinde geçimini sağlıyor, evine ekmek götürüyor. Köylerdeki, Milas’taki esnaftan alışveriş yapıyor. Hatta burada çalışma hayaliyle meslek liselerini, üniversiteyi bitiren çocuklarımız ilçelerinden, köylerinden ayrılmak zorunda kalmadan iş buluyor, yuva kuruyor, huzurlu bir hayat sürüyor. Köylü kadınlarımız linyit sahasındaki arkeolojik kazılarda çalışıyor.”

“Ağaçlar da bizim, kömür de…”

Türkiye’de yapılacak tüm yatırımların çevreye uyumlu bir şekilde yapılmasının mümkün olduğunu belirten Keser, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü teknoloji her geçen gün gelişiyor. Bizler de teknolojiyi bu amaçla kullanan bu santrallerde yaşamımızı devam ettirerek tarım yapmaya, hayvancılığa devam ediyoruz. Yeniköy Kemerköy santralleri, doğayla dost bir madenciliğin yapılabilirliğini ağaçlandırma sahaları ile kanıtlanmıştır. Milas-Ören yolu üzerinde gördüğünüz ormanlar, bir zamanlar kömür madeniydi, şimdi hepsi sağlıklı ormanlara dönüştü. Yine kapatılan maden sahalarına dikilen ve taşınan zeytinlerin sayısı 22 bini bularak tarımsal faaliyetlere destek sağlanmış ve sağlanacaktır. Bu sahalardan çıkan tarihi eserler Ören Arkeopark’ta koruma altına alınmıştır. Bölgemizdeki enerji kaynakları var olduğu sürece bu santraller çalışacaktır. Önemli olan bu santralleri kimin çalıştırdığı değil, bölgedeki sosyal, çevresel ve ekonomik katkısıdır. Kameraların karşısına geçip Milas köylüsü gibi görünmek için başlarına yemeni bağlayıp “tarih yok ediliyor, zeytinlikler yok ediliyor” diyenlere, buraya gelip ahkâm kesen, bizi ekmeğimizden edeceklerini umursamayan bu insanlara; kendine çevreci diyenlere, onlarla birlikte hareket eden siyasilere sesleniyoruz! Bizler bu köylerin, bu ormanların, bu toprakların asıl sahipleri olarak, bizim can damarımız olan, köylünün, vatandaşın geçim kaynağı olan bu santrallerin çalışmaya devam etmesini istiyoruz! Buradan siyasilere sesleniyoruz ve soruyoruz: Ülkemizin enerji tedariğinde ve bölgesel istihdamında büyük rol oynayan bu santrallerin kaderi ne olacak?”

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol