İstanbul'da daire fiyatına Venedik'te saray aldı

Sanatçı Ahmet Güneştekin, geçtiğimiz hafta Venedik’in önemli simgelerinden biri olan ve Rönesans dönemine ait bir yapı olan Palazzo Gradenigo’yu satın aldığını duyurdu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Türk ressam ve heykeltıraş Ahmet Güneştekin, Venedik’in önemli simgelerinden biri olan ve Rönesans dönemine ait bir yapı olan Palazzo Gradenigo’yu aldı.

600 yıllık tarihi yapı, Güneştekin’in sanat çalışmalarına ev sahipliği yapacak ve “Güneştekin Art Refinery” adını taşıyacak. 

Venedik, İtalya’nın tarihi ve sanatsal mirasıyla ünlü şehirlerinden biri. Şimdi, Türk ressam ve heykeltıraş Ahmet Güneştekin, bu büyüleyici şehirde tarihi bir yapıyı satın alarak sanat dünyasında büyük bir sürprize imza attı.

Sanatçı, geçtiğimiz hafta Venedik’in önemli simgelerinden biri olan ve Rönesans dönemine ait bir yapı olan Palazzo Gradenigo’yu satın aldığını duyurdu. Bu 600 yıllık tarihi yapı, Güneştekin’in sanat çalışmalarına ev sahipliği yapacak ve “Güneştekin Art Refinery” adını taşıyacak. 

Venedik Bienali’nin de gerçekleştiği sergi alanlarından biri olan Palazzo Gradenigo’nun artık Güneştekin’in sanat vizyonunu yansıtacak şekilde kullanılacak olması sanat dünyasında büyük bir heyecan yarattı. Ben de haberleri ilgiyle okudum, yalnız en çok merak ettiğim bilgiyi bulamadım! O da bu görkemli yapıyı ne kadara aldığıydı!

3 MİLYON 261 BİN DOLARA LİSTELENMİŞ

Kelebek'ten Mehmet Üstündağ'ın yazısına göre, Palazzo Gradenigo’nun bir süre önce Venedik’teki lüks gayrimenkul pazarlama şirketi tarafından 3 milyon 261 bin dolar karşılığında satışa çıkarılmış.. Yani yaklaşık 90 milyon TL yapıyor.

Güneştekin, sıkı pazarlık yapıp, fiyatı biraz daha aşağıya indirdi mi bilmem ama tam bir servet ve belli ki buna değer!

Palazzo Gradenigo, geçtiğimiz ay İtalya’nın seçkin mimari dergisi AD’nin İtalyan edisyonuna konu olmuş.

Derginin makalesinde, bu tarihi yapının koruma altında olduğundan bahsederek, “gizli bir hazine” olduğundan dem vuruyor.

Sanatseverler ve tarih tutkunları, bu gizli hazinenin, Güneştekin Art Refinery’nin kapılarının açılmasını sabırsızlıkla bekliyor olacaklar.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol