İlber Ortaylı çark etti: Sivri zekalılar

Abdülhamit'in torununun nikahında, Şevki Yılmaz'ın "Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum" sözlerine dair "Beni ilgilendirmez" diyen İlber Ortaylı, tepkilerin ardından Yılmaz'ı eleştirdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Orhan Osmanoğlu'nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu'nun Cumartesi günü İstanbul'da yapılan nikah töreninde tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Yeni Akit yazarı, eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz nikah şahitleriydi.

Şevki Yılmaz düğünde yaptığı konuşmada, "Osmanlı'yla iftihar ediyorum" dedi ve "Osmanlı'yı süren soysuzları da lanetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Söz konusu görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Odatv'ye konuşan Ortaylı ise "Düğünler için demeç verilmez. Vallahi beni ilgilendirmez Şevki Yılmaz, kim olduğunu da bilmiyorum, tanımıyorum. O kızı, Berna'yı severim ve dedesi Harun Efendi'yi... Gözümün önünde büyüdü. Düğüne çağırdılar. Böyle düğünler için falan böyle konuşulmaz. İşte o kadar" dedi.

'Açık bir Atatürk hazımsızlığıdır'

Konuya dair önce "Vallahi beni ilgilendirmez" açıklamasında bulunan Ortaylı, kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından Yılmaz'ın sözleri hakkında konuşmaya karar verdi.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Yılmaz'a tepki gösteren Ortaylı, "Düğün merasimi sırasında eski bir milletvekilinin yersiz konuşmalarını tasvip etmem mümkün değildir. Açık bir Atatürk düşmanlığıdır, hazımsızlığıdır" dedi.

Ortaylı'nın açıklaması şöyle:

"Bugün basına yansıyan haberlerde geçen davete bir düğün vesilesiyle katıldım. Ne kimin davet edileceğine karışırım ne de masada oturanları tanırım. Düğün merasimi sırasında eski bir milletvekilinin yersiz konuşmalarını tasvip etmem mümkün değildir. Rahatsızlığımı da sıra bana gelince belirttim. Bunlar tarih bilmeyen insanların kahvehane köşelerine yakışan sözleridir.

Açık bir Atatürk düşmanlığıdır, hazımsızlığıdır. Atatürk'le, Cumhuriyet'le, İstiklal Savaşı komutanlarıyla didişmeye kalkan sivri zekâIıların bu faaliyetlerinin arkasında tarihçilik merakının hatta ideolojinin ağırlık kazandığına inananlardan değilim, saikler başkadır. Türk tarihinin kurumları ve büyükleriyle didişmek, yani tahripkâr bir milliyetçilikle ortaya çıkmak bize ve bazı toplumlara has olaydır. Bugün eğer birileri bu ülkede rahatlıkla fikirlerini söyleyebiliyorsa Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir.

Türkiye'yi etrafındaki devletlerle mukayese ettiğiniz zaman bize bu vatanı Atatürk önderliğinde emanet edenlerin ne kadar büyük iş başardığını görürsünüz. Cumhuriyet'i ayakta tutmak ve korumak bizim vazifemiz. Eğer ayakta tutmazsak, tahrip edersek gidecek bir yerimiz olmadığını da birilerinin artık anlaması gerekir." 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol