Eylem Tok ve oğlu New York'ta gayet mutlu

1 Mart'ta ehliyetsiz şekilde sürdüğü otomobil ile kazaya karışan ve 29 yaşındaki Oğuz Murat Acı'nın hayatına kaybetmesine neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, ABD'ye kaçtığı annesi yazar Eylem Tok ile birlikte New York'ta görüntülendi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İstanbul Eyüpsultan'da lüks ciple, arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde kontrol eden gruba çarpan ve Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki T.C. ve onu yurtdışına kaçıran annesi yazar Eylem Tok hakkındaki soruşturma devam ediyor. 

Olayın ardından önce Mısır'a, oradan da ABD'ye kaçtıkları bilinen ve haklarında kırmızı bülten talebi hazırlanan Eylem Tok ile oğlu T.C., New York'ta görüntülendi. 

1 Mart'ta ehliyetsiz şekilde sürdüğü otomobil ile kaza yapan ve 4 kişinin yaralanmasına, 29 yaşındaki Oğuz Murat Acı'nın ise hayatını kaybetmesine neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, kazadan saatler sonra annesi Eylem Tok ile birlikte önce Mısır'a, oradan da ABD'ye kaçmıştı.

GÜLEREK HAYATLARINA DEVAM EDİYORLAR

Haklarında Türkiye'de yargı süreci başlatılan iki isim, New York'un 57. sokak ve 6, Avenue köşesinde taksiye binerken görüntülendi.

Yaklaşık 2 hafta önce birinin hayatını kaybetmesine neden olmasına rağmen, kahkahalar içinde hayatına devam eden 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve annesinin görüntüleri, sosyal medyada büyük tepki topladı.

Anne-oğulun fotoğraflarını ABD'de yaşayan gazeteci Razi Canikligil X (Twitter) hesabından paylaştı. Canikligil karelere "ABD’ye kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, New York’talar. 57. sokak ve 6. Avenue köşesinde görülen kaçak anne oğul fotoğrafları çekilirken gülmeleri dikkat çekti" notunu ekledi. Fotoğraf: Razi Canikligil 

Ne olmuştu?

Olayın ardından Eylem Tok ve Oğlu T.C.'nin Mısır'a kaçtığı anlaşılmış, başlatılan soruşturmada 1 kişi tutuklanmış, 2 kişi hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı alınmıştı. 

Süreçle ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şu ifadeleri kullanmıştı: "01.03.2024 günü saat 23:50 sıralarında İstanbul Eyüpsultan'da bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan trafik kazasıyla ilgili soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülmektedir.

Kazanın ardından 18 yaşından küçük T.C. hakkında ‘Taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan ve annesi şüpheli Eylem Tok hakkında ‘Suçluyu Kayırma’ suçundan İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verilmiştir.

02.03.2024 tarihinde saat 03:50’de uçakla Mısır’a gittikleri tespit edilen T.C. ve annesinin Türkiye’ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçilmiş ve iade süreci başlatılarak şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edilmiştir.

Mısır İnterpolü tarafından şahısların Mısır’dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD’den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de İnterpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir. İade süreci ve adli soruşturma titizlikle takip edilmektedir.

Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol