Efsane Türk iş insanı Ekmel Anda geri döndü

New York’un tanınan hayırsever iş insanlarından Ekmel Anda, 20 yıl sonra yeniden Fenerbahçe USA Derneği’nin başkanlığına seçildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Turkish Journal'dan Eren Abdullahoğlu'nun haberine göre 2004 yılında ABD’deki Fenerbahçelileri bir araya toplayan topluma faydalı bir dernek kazandırmak amacıyla kurucusu olduğu Fenerbahçe USA derneğinden bayrak değişimi yaşandı.

Kuruluşundan sonra belli bir süre başkanlığı bırakıp, onursal başkan olarak derneğe katkıları olan Ekmel Anda, 20 yıl sonra bayrağı yeniden devralmış oldu.

ABD’nin birçok eyaletinde şubeleri olan Fenerbahçe USA, dünyanın finans ve turizm kalbi New York’ta düzenlediği etkinliklerle ses getirirken, Kadıköy-New York arasında kurulan gönül bağını güçlendirmede konusunda çabalarıyla biliniyor.

Türklerin Ekmel Abisi

Mardin’deki yardıma muhtaç çocuklardan Türk Amerikan Kadınlar Birliği’nin yardım balosuna, Central Park’taki İstanbulive konserlerinden A Milli Takım’ın maç biletlerine, Philadelphia’daki Türk Günü Yürüyüşü’nden Down Sendromu olan çocuklara destek gecesine, herkesin yardımına koşan, yardımseverliliği ile her kesimden insanın takdirini kazanan İşadamı Ekmel Anda kimdir?  

Turkish Avenue'den Cemil Özyurt'un yazısına göre Long Island City’deki iki futbol sahası büyüklüğündeki iş yeri, 150 çalışanı ile  Amerikan alyans endüstrisinin en büyük tedarikçilerinden biri.

1300’den fazla evlilik yüzüğü (wedding band) modeli ile sektörün liderlerinden olan Unique Settings of New York, günde bine yakın siparişi işleme koyuyor.

Kadıköy Anadolu Lisesi’ndeki lise aşkıyla tesadüfen ABD’de karşılaşıp evlenen Anda, iki çocuk babası.

Hasta derecesinde Fenerbahçeli olan Ekmel Anda, New York’ta kurulu Fenerbahçe USA’nin başkanlığına seçildi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol