Akşener'in işaret ettiği 'Ali Yeşildağ' videosu engellendi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gündeme getirdiği video engellendi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Akşener'in, Millet İttifakı'nın Maltepe’deki Büyük İstanbul Mitingi'nde gündeme getirdiği Youtube videosuna engel getirildi.

Akşener’in dikkat çektiği bu video Cevheri Güven’in Youtube kanalında paylaşılmıştı. Güven, söz konusu videonun bloke edildiğini duyurdu. Güven, kararı açıkladığı paylaşımına şu notu düştü: 

Akşener, videoya ilişkin şunları kaydetmişti:

“Dün, sizin en yakın aile dostunuz, seninle beraber başına bir iş gelmesin diye hapse giren Yeşildağ ailesinin bir ferdi bir kaset yayınladı. O kasette nasıl hırsızlık yapıldığı anlatılıyor. Diyor ki Ali Yeşildağ, 2007 yılında Antalya Havaalanı’nın işletmesi satışa çıkıyor. Bir firma 5 milyar dolar veriyor, o firmanın dosyasından evrak çalınıyor. İhale yakınlardan birine 3 milyar dolara veriliyor. 1 milyar dolar cebellezi ediliyor. Bu iddia, Recep bey tarafından 1 milyar dolar alındığını söylüyor. Recep bey, Recep bey, hazır kaset orda! Bu iddiaları soruşturman gerekiyor. Bize iftira atmak yerine bir sorgula. Bu 1 milyar dolar Ali Yeşildağ’ın iddiasına göre senin cebine girmiş.”

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Ali Yeşildağ dün akşam saatlerinde 'FETÖ'cü olmakla 'suçlanan' Cevheri Güven'in Youtube kanalında bir video yayınladı. Yeşildağ, 2007’deki Antalya Havalimanı’nın işletme ihalesinde, Çelebi Holding’in dosyasından "evrak çalarak" devre dışı bıraktıklarını ve IC Yatırım Holding’in kazanmasını sağladıklarını aktardı ve  Erdoğan’ın bu ihale için 1 milyar dolar aldığını öne sürdü.

Türk Medya Grubu’nun sahibi Zeki Yeşildağ ile Hasan Yeşildağ'ın kardeşi olan Ali Yeşildağ, Erdoğan’la ilgili bazı iddialara yer vereceğini söylediği video serisinin devam edeceğini ve Erdoğan'la ilgili başka iddialar da anlatacağını aktardı.

Yeşildağ, ilk videoda, 2007’de işletme hakkının İbrahim Çeçen’in yönetim kurulu başkanı olduğu IC Yatırım Holding ile Almanya merkezli Fraport şirketinin kazandığı Antalya Havalimanı ihalesiyle ilgili iddialar ortaya attı. 

Çelebi Holding’de yönetici olan bir tanıdığının kendisine 30 milyon dolar komisyon teklif ederek, iktidar nezdinde ihale konusunda yardımcı olunmasını istediğini söyleyen Yeşildağ, bunun üzerine Erdoğan’ın danışmanlarından Mücahit Arslan’la görüştüğünü ileri sürdü. 

Yeşildağ, Arslan’ın da kendisine aynı 30 milyon dolar sözü verdiğini belirterek Çelebi Holding’in ihaleyi almaması için karşı tarafı kendi söyledikleri şekilde yönlendirmesini istediğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı: 

"Çelebi Holding, Antalya Havalimanı için 4 milyar dolar teklif verdi. 5 milyar dolara kadar çıkacaklardı. Verdikleri ihale dosyasından evrak çalıp, eksik evrak diye Çelebi Holding’i ihaleden eledik. İbrahim Çeçen’e 3 milyar dolara ihale verildi. Aradaki 1 milyar doları Tayyip Abi indirdi."

“Tayyip abinin en büyük özelliği, paranızı çalıp sonra size kendisini alkışlatmasıdır” diyen Ali Yeşildağ, yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 3 milyar dolarlık ihaleyi kamuoyuna büyük başarı gibi anlatıp alkış aldığını aktardı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol