Yabancı yatırımcı hissede ve tahvilde satışa geçti

Yabancı yatırımcılar 18 Eylül haftasında 109,8 milyon dolarlık hisse senedi ve 116,9 milyon dolarlık tahvil sattı. Bir önceki hafta her iki tarafta da alım yapan yabancıların böylece hisse ve tahvil piyasasındaki toplam net satışı 226,7 milyon dolar oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 18 Eylül haftasına ilişkin menkul kıymet istatistiklerini açıkladı.

Verilere göre yabancı yatırımcılar, söz konusu haftada 109,8 milyon dolarlık hisse senedi satışı gerçekleştirdi. Bir önceki hafta yabancıların hisse senedi alımı 277,7 milyon dolar olmuştu.

Hissede alımdan satışa döndüler

Yabancı yatırımcılar, bir önceki hafta gerçekleştirdikleri 277,7 milyon dolarlık hisse senedi alımının ardından 18 Eylül haftasında 109,8 milyon dolarlık satış yaptı.

Böylece yabancı yatırımcıların hisse senedi piyasasındaki haftalık eğilimi alımdan satış yönüne döndü.

Tahvilde 116,9 milyon dolarlık satış

Yabancı yatırımcıların tahvil tarafındaki net satışı ise 116,9 milyon dolar olarak gerçekleşti. Yabancılar bir önceki hafta 151,2 milyon dolarlık tahvil alımı yapmıştı.

Hisse senedi ve tahvil birlikte değerlendirildiğinde, yabancı yatırımcıların 18 Eylül haftasındaki toplam net satışı 226,7 milyon dolar oldu.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol