Paul Walker'in aracı açık artırmayla satışa çıkarılıyor

2013'te hayatını kaybeden Paul Walker'ın Hızlı ve Öfkeli'de kullandığı Nissan Skyline R34 GT-R satışa çıkarılacak. Bonhams tarafından düzenlenecek açık artırma, bu ay sonu gerçekleştirilecek.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Aktör Paul Walker, 2013 yılında ABD’de geçirdiği bir trafik kazası sonucunda daha 40 yaşındayken aramızdan ayrılmıştı. Oyuncu, dünyanın en popüler film serilerinden biri olan Hızlı ve Öfkeli serisiyle tanınıyordu. Öte yandan gerçek hayatta da bir otomobil tutkunu olmasıyla biliniyordu.

Walker, seride rol aldığı süreç boyunca birçok ikonik otomobille beyaz perdeye geldi. Bunlardan belki de en çok sevileni, Nissan Skyline R34 GT-R idi. Şimdi gelen bilgiler ise filmde kullanılan bu otomobilin açık artırma ile satılacağını gösterdi. Motor1’in haberine göre Walker’ın seride kullandığı Nissan R34, uluslararası bir müzayede evi olan Bonhams tarafından açık artırmaya çıkarılacak. Bonhams’in sitesi incelendiğinde de satışın, 28 Nisan ile 5 Mayıs tarihleri arasında online olarak gerçekleştirileceği görüldü.

Hayranların gönlünde ayrı bir rolü bulunan otomobil, serinin dördüncü filminde önemli bir role sahipti. Japon araçlarından biri olan Nissan Skyline GT-R ailesine dahil olan otomobil, Kaizo Industries tarafından ABD’ye motorsuz olarak getirilmişti. Bonhams’ın aktardığına göre de Walker, otomobili kendi istekleri doğrultusunda jantlarından egzozuna kadar modifiye etti. Ara soğutucu ve egzoz yükseltmeleri ile aracın 550 beygir gücüne ulaştırdığı bile iddia ediliyordu. Resmiyette aracın 276 beygir gücüne sahip olduğu da biliniyor.

Bunlar dışında araca çekimlerden sonra ABD hükûmeti el koymuştu. Bunun nedeni ise Kaizo’nun bu araçları ülkeye getirme yönteminin yasal olup olmadığı konusundaki tartışmalardı. Bonhams, 2012’de buna bir çözüm bulunduğunu ve otomobilin Almanya’ya ithal edildiğini belirtti. Müzayede evi, ikonik GT-R’ın çalıştığını söylerken aracı satın alacak kişinin herhangi bir ciddi sürüşten sonra kontrol ettirmesi gerektiğinin de altını çiziyor. Walker’ın en büyük miraslarından biri olan 2000 model Nissan Skyline R34 GT-R’ın ne kadara satılacağı henüz belli değil.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol