Lamborghini'nin ilk hibrid modeli: Revuelto

Lamborghini, Aventador'un halefi Revuelto'yu tanıttı. Revuelto, Volkswagen Grubu'na ait olan İtalyan spor otomobil üreticisinin plug-in hibrid tahrikli ilk modeli oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İtalyan otomobil üreticisi Lamborgini yeni modeli Revuelto'da biri içten yanmalı ve üç de elektrikli olmak üzere 4 motora yer veriyor.

Lamborghini Revuelto 1.015 beygir gücünde arkada bir V12 içten yanmalı motor ile ikisi 110 kW gücünde ön aksta yer alan ve üçüncüsü sekiz vitesli çift kavramalı şanzımana entegre edilen üç elektrik motorunu birleştiriyor. Ancak batarya sadece 3,8 kWh kapasite sunuyor. electrive.com'da yer alan habere göre Lamborghini 2024 yılı sonuna kadar tüm ürün gamını hibridize etmek istiyor.

İlk tamamen elektrikli Lamborghini'nin 2028 yılında dört koltuklu yeni bir crossover şeklinde üretileceği bildiriliyor. Üreticiye göre Revuelto 0-100 km/s hızlanmasını 2.5 saniyede tamamlayabiliyor ve 350 km/s'nin üzerinde bir azami hıza sahip.

Lamborghini Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Stephan Winkelmann, "Yeni Revuelto, Lamborghini tarihinde bir kilometre taşı ve Direzione Cor Tauri elektrifikasyon stratejimizin önemli bir ayağıdır" dedi.

Winkelmann konuşmasını şöyle sonlandırdı:

''Benzersiz ve yenilikçi bir otomobil ama aynı zamanda DNA'mıza da sadık: V12, süperspor mirasımızın ve tarihimizin ikonik bir sembolü.

Revuelto, yeni bir 12 silindirli motoru hibrid teknolojisiyle birleştirerek kalıpları kırmak için doğdu ve müşterilerimizin istediği duyguyu sunma ile emisyonları azaltma gerekliliği arasında mükemmel bir denge yarattı."

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol