Merkez, Junomoney ve Payco'nun faaliyet iznini iptal etti
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Junomoney Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. ile Payco Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.'nin faaliyet izinlerini iptal etti.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Resmî Gazete'de yer alan tebliğlere göre, 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında yetkilendirilen şirketlerin elektronik para kuruluşu olarak faaliyette bulunma izinleri sonlandırıldı.
Merkez Bankası, Junomoney Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.'ye 20 Mayıs 2025 tarihli kararla verilen elektronik para kuruluşu faaliyet iznini 6493 sayılı Kanun'un 16'ncı maddesinin birinci fıkrasının (c) ve (ç) bentleri ile 19'uncu maddesi uyarınca iptal etti.
Banka ayrıca Payco Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.'ye 28 Temmuz 2022 tarihinde tanınan faaliyet izninin de ilgili kanunun 16'ncı maddesinin birinci fıkrasının (ç) ve (e) bentleri ile 19'uncu maddesi gereğince iptal edilmesine karar verdi.
O hisseyi kim sattı, kim aldı, para nereye gitti?
MSCI Türkiye endeksinde değişiklik: Üç hisse listeye alınmayacak
Maliye'den 'Sıcak para' hamlesi: Yüzde 10 stopaj geliyor
İki İstiklal Madalyalı 95 yıllık İş Bankası şubesi topun ucundan döndü
Merkez faiz mi indirdi? Mahfi Eğilmez merak edilen soruyu cevapladı
Merkez'in kararı bankacılık endeksini uçurdu
Merkez'in kararının zamanlaması sürpriz oldu!
Reel sektörün döviz açığı haziranda arttı
ATM'lerden para çekeceklere kötü haber



YORUMLAR
Yorum Yap