Kırklareli'nde selde can kaybı 5'e çıktı: Doktor ve eşinin de cansız bedeni bulundu

Kırklareli'ndeki selde can kaybı 5'e yükseldi, kayıp 1 kişi aranıyor. Cansız bedeni bulunanlar arasında doktor Selman Bağışlar ile eşi Mihriban Bağışlar da yer alıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış uyarısının ardından Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde sağanak, derelerin taşması ve su baskınlarına neden oldu.

Değirmen Deresi’nden taşan sular Demirköy ile İğneada’yı birbirine bağlayan karayolunu kapladı, yol ulaşıma kapandı. Demirköy’de orman içindeki turistik bungalovlar, taşan dereler nedeniyle sualtında kaldı.

Uyarı üstüne uyarı! Sonbahar yağmurları kâbusa döndü

İğneada beldesinde Sisli Vadi'de bulunan bungalov otellerin yer aldığı bölgede 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece Sel sularına kapılarak hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi. Kayıp 1 kişinin arama-kurtarma çalışması sürüyor.

DOKTOR VE EŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Son bulunun 2 kişinin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da sosyal medya hesabından açıkladığı doktor Selman Bağışlar ile eşi Mihriban Bağışlar olduğu belirtildi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Doktor ve eşinin cansız bedeninin bulunmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:
"Kırklareli’ndeki sel olayına ilişkin yoğun bir çabayla sürdürdüğümüz arama kurtarma çalışmalarında canımızı yakan kayıplarımız var. Maalesef, İstanbul Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesinde görevli Anestezi Asistanı Doktor arkadaşımız Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Her kayıp çok üzücü. Şifa dağıtan elin kaybı da öyle oldu. Kayıp vatandaşımız Ahmet Baki Şimşek için ise arama kurtarma çalışmaları 890 kişilik ekiple devam ediyor.

Yaralı olarak kurtarılan 3 hastamızdan Kerem Şimşek; yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı.

Daha önce Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınan Mila ve babası Hüseyin Duman’ın genel durumları iyi. Bugün taburcu olmaları planlanıyor.

Kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun."

'SORUŞTURMA BAŞLATILDI, GÖZALTI KARARI VERİLDİ'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kırklareli'nin Demirköy ilçesi İğneada beldesinde 5 kişinin öldüğü, kayıp 1 kişinin arandığı sel felaketinin ardından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Tunç, "Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesi Sisli Vadi'de bungalov evlerin bulunduğu bölgede yaşanan sel felaketi nedeniyle vatandaşlarımızın vefat etmesi hepimizi derinden üzmüştür. Söz konusu olaya ilişkin Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği tespit edilen işletme sahibi hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan başlatılan ceza soruşturmasında gözaltı kararı verilmiştir" ifadelerini kullandı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol