Google Başkan Yardımcısının iş görüşmesinde aradığı 1 numaralı özellik

Google Başkan Yardımcısı, "Fikir alışverişinde bulunmak isteyen, yenilik yapmak isteyen ve statükodan memnun olmayan insanlar arıyorum" diyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Google Asya Pasifik'te başkan yardımcısı olarak görev yapan Sapna Chadha'yı en çok heyecanlandıran şey bölgenin "büyüme hikayesi".

"Güneydoğu Asya'da sadece son birkaç yılda 100 milyon yeni internet kullanıcısı ekledik. Uyum sağlama ve değişiklikleri benimseme konusundaki çabukluğu görüyorsunuz" dedi.

CNBC'nin haberine göre Güneydoğu ve Güney Asya'da iş stratejisi ve operasyonlardan sorumlu olan Chadha, ekip üyelerinde de aynı çevikliği arıyor.

Google Asya Pasifik Başkan Yardımcısı Sapna Chadha, "Google'da gördüğümüz şey, en iyi çalışanlarımız arasında büyüme zihniyetinin ortak bir özellik olduğu... Bu, iyi performansın ve sonuçların en büyük itici güçlerinden biri" dedi.
"Fikir alışverişinde bulunmak isteyen, yenilik yapmak isteyen ve statükodan memnun olmayan insanlar arıyorum" diye ekledi. 

'Büyüme zihniyetine' sahip birinin özellikleri 

Chadha için büyüme zihniyetine sahip olmak, sürekli öğrenme fikrine ve kişinin her zaman gelişebileceğine inanmak anlamına geliyor.

Bir iş görüşmesi sırasında soracağı tek soru şudur: Öğrendiğiniz en son şey nedir?

"Bunu tespit etmenin bir yolu da insanların kendilerini geliştirmek için ne yaptıklarını bilmektir" diye ekledi.

"Kendi alanlarının dışında bir şey öğrenmek için kendi başlarına inisiyatif aldılar mı? Çünkü ben sizden öğrenmek istiyorum."

Chanha, bu yanıtın yalnızca büyüme zihniyetinin bir göstergesi olmakla kalmayacağını, aynı zamanda bir kişinin "bilgi alışverişinde bulunmaya ve işbirliği yapmaya" istekli olup olmadığını da göstereceğini açıkladı.

Sadece dikey ilerlemeye odaklanmayan, gelecekte daha fazla esneklik gösterebilmek için ufuklarını ve beceri setlerini genişletmeyi düşünen insanları aramaya eğilimliyim.

"Bence bu, teknolojinin ilerlemeye devam ettiği günümüz koşullarında sahip olunması gereken kritik bir özellik ve bu bilgi alışverişi eylemi sağlıklı bir merak ve büyüme ortamını teşvik ediyor."

Chadha'nın her zaman dikkat ettiğini söylediği bir diğer şey de insanların hata yaptıklarını ve bundan ne öğrendiklerini kabul etmeye istekli olup olmadıkları. 

"Belki bir şey denemişlerdir, ilk seferde pek iyi gitmemiştir ama kendilerini geliştirebileceklerini fark etmişlerdir. Bu itiraf gerçekten çok önemli."

Büyüme zihniyeti nasıl oluşturulur?

Chadha, kendinizi sürekli geliştirmenin bir yolunun da "kariyerinizi tırmanılacak bir merdiven olarak değil, bir jimnastik salonu olarak görmek" olduğunu söylüyor.

"Sadece her zaman yukarı değil, her zaman ilerlemeye açık olmak önemlidir. Sadece dikey ilerlemeye odaklanmayan, ufuklarını ve beceri setlerini genişletmeyi düşünen insanları arıyorum, böylece gelecekte daha fazla esneyebilirler."

Örneğin Chadha, eski şirketinde ürün müdürlüğünden personel şefliğine geçme fırsatı bulduğunu paylaştı.

"O zaman başlangıçta emin değildim ama büyümeme en çok yardımcı olan işlerden biri olduğu ortaya çıktı" diye ekledi.

"Daha üst düzeyde düşünmemi sağladı ve üst düzey yöneticilerle yakın çalışma imkanı verdi; bu da bugünkü liderlik tarzımı büyük ölçüde etkiledi."

Chadha, gelecekteki işlere ve fırsatlara uyum sağlayabilmeniz için kendinizi geliştirmenin de son derece önemli olduğunu söyledi.

"Her yıl yeni teknoloji trendleri ortaya çıkıyor - tıpkı internet patladığında web geliştirmeyi öğrenmek için zaman ayırmamız ya da mobil cihazlar yaygınlaştığında uygulama geliştirmeyi ve kullanmayı öğrenmemiz gibi."

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol