İstanbul Havalimanı'na ve THY uçağına yıldırım düştü

İstanbul’da etkili olan sağanak nedeniyle Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı işletmeye kapatıldı. M3 metro hattında da üç durak kapatıldı. Şiddetli yağışlar hava ulaşımını da olumsuz etkiledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İstanbul Valiliği’nin etkili olacağını açıkladığı sağanak yağmur, ulaşımı da etkiledi.

Hava muhalefeti nedeniyle T2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı işletmeye kapatıldı.

İBB’ye bağlı Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

M3 Metrosu’nda duraklar kapatıldı

Metro İstanbul’un açıklamasına göre ayrıca sağanak yağmur nedeniyle M3 Kirazlı – Kayaşehir Merkez metro hattındaTurgut Özal, Siteler, Kayaşehir Merkez ve Şehir Hastanesi istasyonları kapatıldı.

Şiddetli yağmur hava ulaşımını da olumsuz etkiledi

İSTANBUL'da etkili olan kuvvetli yağış hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. İstanbul Havalimanı ve çevresinde etkili olan şiddetli yağmur ve elektrik yüklü CB olarak adlandırılan Cumulonimbus bulutları nedeniyle iniş için alçalan uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı.

İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağış hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. İstanbul Havalimanı ve çevresinde etkili olan yağış nedeniyle hava ulaşımında aksamalar yaşanıyor. İstanbul Havalimanı terminal ve çevresinde olumsuz bir durum yasanmazken, havada ise CB bulutlari nedeniyle uçuşlarda kısa süreli rötarlar meydana geldi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle havalimanına iniş için alçalan bazı uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı.

THY uçağına yıldırım isabet etti

İstanbul'da kötü hava koşulları nedeniyle THY'nin İstanbul-Diyarbakır seferini yapan uçağına yıldırım isabet etti. Yıldırım isabet eden uçak İstanbul Havalimanı’na geri döndü.

İstanbul'da gök gürültülü yoğun yağış nedeniyle Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Diyarbakır seferini yapan uçağına yıldırım isabet etti.

Uçağının kaptan pilotu İstanbul Havalimanı kontrol kulesi ile telsiz bağlantısı kurarak geri döndü. İstanbul Havalimanı’na inmesinin ardından Türk Hava Yolları uçağı bakıma alınırken, yolcular yaklaşık beş saattir havalimanında bekledikten sonra uçuş iptal edildi.

Yolcular Sosyal Medya Hesabından Paylaştı

Türk Hava Yolları’nın İstanbul -Diyarbakır seferini yapan uçağının iptal edildiğini uçakta bulunan bazı yolcular sosyal medya hesaplarından paylaştı. Türk Hava Yolları uçağında bulunan bir yolcu “THY Diyarbakır uçağına yıldırım çarptı. Uçuş iptal” paylaşımı yaptı.

İstanbul Havalimanı'na yıldırım düştü : 2 kişi hastaneye kaldırıldı

İstanbul Havalimanı uçak park alanlarının bulunduğu bölgeye yıldırım düştü. Olaydan etkilenen iki personel tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle kısa bir süre uçuş operasyonları dururken, İstanbul Havalimanı'na iniş için alçalan uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Yağmurun şiddetini azalmasıyla birlikte hava ulaşımı normale dönerken uçuşlar gecikmeli olarak gerçekleştiriliyor. Bu arada olumsuz hava koşullarının etkili olduğu saatlerde uçak park alanlarının bulunduğu alana yıldırım düştü. Olaydan etkilenen iki personel hastaneye kaldırılırken, durumlarının iyi olduğu öğrenildi

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol