İtfaiye raporu olmayan iş yerlerine kapatma geliyor
Yangın güvenliği eksik olan ve itfaiye raporu bulunmayan iş yerlerine süre tanındı. Belirlenen tarihe kadar yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmelerin ruhsatları iptal edilerek kapatılacak.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapıldı. Yangın güvenliğine ilişkin eksikliklerini gidermeyen ve itfaiye raporu ibraz edemeyen iş yerlerinin, 31 Mayıs 2026 itibarıyla iş yeri açma ve çalışma ruhsatları iptal edilecek.
Resmi Gazete’de yayımlanan “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile mevcut yönetmeliğe geçici 9. madde eklendi.
Geçici maddeye göre, yönetmelik kapsamında itfaiye raporu alınması gereken ve Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik hükümlerine tabi iş yerlerinde, yangın güvenliğine ilişkin eksikliklerin giderilmesi amacıyla denetim yapılacak.
Bu kapsamda, yapı ve malzeme teminine ilişkin imalat ve tadilatların tamamlanması ve itfaiye raporunun alınması için 31 Mayıs 2026 tarihine kadar süre tanınacak.
31 Mayıs 2026 itibarıyla itfaiye raporu ibraz etmeyen iş yerlerinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatları iptal edilecek ve söz konusu iş yerleri kapatılacak.
Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girerken hükümlerinin Cumhurbaşkanı tarafından yürütüleceği bildirildi.
Altın operasyonunda dikkat çeken isim Kim bu Sarp Tarhanacı
Kurulan her 3 şirketten 1'i kapanıyor
Elektriğe zammı geliyor: EPDK başkanı açıklama yaptı
Şimşek: 2025 zor geçti ama Türkiye büyük bir avantaja sahip
Sanayi üretimi 2 ay aradan sonra artışa geçti
Viski fiyatlarına zam geldi!
En düşük emekli maaşı belli oldu!
Zafer Havalimanı'nda yüzde 97'lik sapma: Bunun adı soygun!
Altın kaçakçılığı soruşturmasında 3. dalga: 7 büyük şirkete operasyon



YORUMLAR
Şimdiye kadar itfaiye raporu olmayan yada alamayan böyle işyerleri nasıl açık kalmış ve kapatılmamış ki?
Yorum Yap