Görevimiz Tehlike filmini iptal ettiren işgüzar ünlü halıcı çıktı

Tom Cruise'un başrolünde yer aldığı Görevimiz Tehlike serisinin ekibi, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelmişti. Yönetmen Christopher McQuarrie ve ekibi, Kapalıçarşı'yı gezip mekan bakmıştı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Ancak görüntüler sosyal medyaya sızdırılınca filmin çekimleri iptal edildi. Görüntüleri yayan işgüzar esnaf bulundu. Ünlü yıldızlara halı satan Hakan Evin'in evinde otururken dükkanındaki kamera görüntülerini izleyip sosyal medyaya verdiği ortaya çıktı. Hakan Evin'e komşuları ateş püskürdü...

Sabah'tan İlker Gezici'nin haberine göre yönetmen Christopher McQuarrie, dünyaca ünlü oyuncu Tom Cruise'un başrolünde yer aldığı 'Görevimiz Tehlike' filminin çekimlerini planlamak üzere İstanbul'a gelmiş ve Kapalıçarşı'yı gezmişti.

Ünlü yönetmenin Kapalıçarşı'yı gezerken çekilen gizli görüntüleri basına sızınca filmin İstanbul'daki çekimlerini iptal etmişti.

Gizlilik sözleşmesi yapıldığı halde yönetmen McQuarrie'ın inceleme yaptığı o keşif görüntülerini sızdıran esnaf belli oldu.

Ünlülerin halıcısı denen ve Türkiye'ye gelen yabancılara halı satan esnaf Hakan Evin'in dükkanındaki kameradan görüntülerin sızdırıldığı öğrenildi.

ESNAF ATEŞ PÜSKÜRÜYOR

Ülkemize büyük prestij katacak 'Görevimiz Tehlike' gibi büyük projenin, bu sebepten iptal olması başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere yetkilileri zor durumda bıraktı. Bakanlık iptal kararını vazgeçirmek için Cruise ve yapım ekibiyle görüşme zemini ararken, Kapalıçarşı esnafı Hakan Evin'e ateş püskürüyor.

Esnafın bu sorumsuz davranışı sosyal medyada da geniş yankı buldu. Ünlü oyuncu Tolgahan Sayışman da "Arkadaş heyecanına yenik düşmüş. Ama bazen yapılan küçük hatalar büyük zararlara sebep olabiliyor" şeklinde yorum yaptı. Sosyal medyada bazı takipçiler de 'Ne güzel, ülkenin reklamı yapılacaktı, o şans da gitti' şeklinde tepki gösterdi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN ÇAPRICI YORUM

Kapalıçarşı esnafının görüntüleri sızdırmasıyla milyon dolarlık bir projeyi elimizden kaçırmanın ve turizm anlamında muhtemel bir kazancın da kaybedilmesinin ardından ekonomist Özgür Demirtaş konuya dair çarpıcı bir yorumda bulundu.

Demirtaş görüntüleri sızdıran esnafa seslendi ve şunu yazdı:

Görüntüleri kim sızdırdı ise:

Türkiye’nin turizm kaybı kendinden itina ile tahsil edilsin.

Bir işte de Ortadoğululuk yapmayın.

O film ülkemizde çekilse hem turizm geliri, hem tanıtım olacaktı.

O mekanın sahibi kimse, acayip gıcık oldum...

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol