Görevimiz Kapalıçarşı: Tom Cruise İstanbul'da
Dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Tom Cruise, son filmi ‘Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma’ serisinin ikinci bölümünün çekimleri için İstanbul’a geldiği iddia edildi. Pazar günleri kapalı olan Kapalıçarşı’nın kapıları Cruise için aralandı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem

Ünlü aktör Tom Cruise, 12 Temmuz’da vizyona giren son filmi ‘Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma’ serisinin ikinci bölümünün çekimleri için İstanbul’a geldi.
Pazar günleri kapalı olan Kapalıçarşı Tom Cruise ve Film ekibinin inceleme yapması için açıldı. Kapalıçarşı bir başka ajan filmi olan James Bond’a da iki kez ev sahipliği yapmıştı.
DUBLÖR KULLANMIYOR
Tom Cruise 60 yaşında olmasına rağmen, Ajan Ethan Hunt karakterini canlandırdığı ‘Görevimiz Tehlike’ (Mission Impossible) filmlerinin çekimleri sırasında dublör kullanmıyor.
Normal yaşamında da motosiklet kullanan Tom Cruise’un ABD’de 12 Temmuz’da vizyona giren filminin aksiyon sahnelerinde de bol bol motosiklet kullanılmıştı.
KONUSU GİZLİ TUTULUYOR
Yönetmenliğini Christopher McQuarrie’nin yaptığı 291 milyon dolar bütçeli filmin ilk bölüm olduğu, devamının da geleceği söyleniyordu.
Ancak filmin konusu ve çekim mekanları bir sır gibi saklanıyordu. Film ekibinin bazı çekimler için İstanbul’u seçtikleri bir kaç gün önce ortaya çıktı.
Tom Cruise ve yönetmen Christopher McQuarrie’nin yanı sıra film ekibinin yöneticileri Kapalıçarşı’ya gelerek inceleme yaptı.
Ekip ilk olarak Kapalıçarşı’daki Çuhacı Han, Cebeci Han, Zincirli Han’ı gezdi, daha sonra Kapalıçarşı’nın dışındaki Büyükvalide Han’da incelemelerde bulundu.
JAMES BOND DA MOTOSİKLET KULLANMIŞTI
Kapalıçarşı dünyanın en ünlü film karakterlerinden James Bond’un 1963 yılında çekilen Rusya’dan Sevgilerle ve 2012 yılında vizyona giren Skyfall filminde de boy göstermişti.
2012 yılında Daniel Craig’in canlandırdığı James Bond, Kapalıçarşı sokaklarında ve tarihi binanın çatısında motosiklet sürmüş, düşmanlarıyla savaşmıştı. Ancak James Bond filmi çekilirken tarihi binanın çatısına zarar verildiği iddiaları uzun süre tartışmalara sebep olmuştu.
Görevimiz Kapalıçarşı: Tom Cruise İstanbul'da
— İŞteGündem (@istegundemcom) July 24, 2023
Dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Tom Cruise, son filmi ‘Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma’ serisinin ikinci bölümünün çekimleri için İstanbul’a geldi. #TomCruise #kapalicarsi #İstanbul https://t.co/Aa2JgDXe2d pic.twitter.com/bOrBKFcBbt

Piccasso'nun ünlü eserinde boya katmanı altında papyonlu köpek bulundu

Urla Kent Tarihi ve Arşivi Müzesi kapılarını ziyaretçilerine açtı

Kız Kulesi lazer şovuyla açıldı

Dolmabahçe Sarayı'nda dolandırıcılık: Bilet paralarını zimmetlerine geçirdiler

Keanu Reeves 380 kelime ile hasılat rekoru kırdı!

Depremde 600 yıllık parşömeni İsrail'e götürmüşler

Turistler için Yerebatan Sarnıcı'na giriş ücreti 300 TL'ye çıktı

Efes Antik Kenti'nin dibine dev inşaat iznini kim verdi?

Bakan Ersoy'dan MüzeKart açıklaması: Zam yapmadık

YORUMLAR
Yorum Yap