Emsan, hangi dev şirketi satın aldı?

Çelik tencere ile özdeşleşen Emsan, sessiz sedasız dev şirketi satın aldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Züccaciye mağaza zinciri ve porselen markası Karaca, son yıllarda satın almalarıyla öne çıkıyor. Karaca Home, Jumbo, Emsan ve Cook Plus’ı çatısı altında bulunduran Karaca, 2019 yılında da Alman markası Weimar’ı satın almıştı. Karaca, 2009 yılında satın aldığı Emsan markasını Emsan Mutfak Gereçleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi üzerinden üretip satıyor.

Para dergisinin haberine göre Emsan artık Karaca’nın amiral gemisi şirketlerinden biri haline gelmiş. Çelik tencere ile özdeşleşen Emsan’da artık çelik tencere dışında yüzlerce ürün bulunuyor. Emsan son olarak sessiz sedasız İstanbul Porselen’i satın almış.

Türkiye’nin en eski markalarından biri olan İstanbul Porselen, 1957 yılında İş Bankası’nın Şişecam ile ortaklaşa yaptığı bir yatırım olarak faaliyete başlıyor. İstanbul Porselen'in uzun yıllar Türk endüstriyel tasarımcıları tarafından ortaya çıkarılan nadide yaldızlı çay takımları, saray işi meyvelikleri ve tabakları bir dönem Yıldız Sarayı’nın çini satış mağazasında satıldı.

Bu markanın üretimi yıllar önce durdurulmuştu. Sektörden başka bir şirket de ekipmanları satın almıştı. Şimdi markanın isim hakkı Emsan’a geçmiş. Yılın başında gerçekleşen satınalma sonrasında açıklama yapılmamış.

Emsan Genel Müdürü Hakan Zihnioğlu ve ekibi İstanbul Porselen’e özel tasarımlar, ürünler üretmiş. Hatta bu ürünler önceki hafta İstanbul’daki fuarda da görücüye çıkmış. Yakın zamanda Karaca mağazalarında ve Emsan satış noktalarında tüketici ile buluşacakmış…

 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol