Dönercinin piyasa değeri 5 milyar olur mu?

Borsanın yeni şirketlerinden Baydöner’in piyasa değeri tartışma konusu oldu. Bir dönercini piyasa değeri 5 milyar olur mu?

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Bir twitter kullanıcısının “Dümdüz bir dönerciye 52 yıllık karından işlem gördüğü fiyattan ortak olur musunuz? “şeklinde attığı tweet tartışma konusu oldu. Borsanın yeni şirketi Baydöner yaklaşık 5 milyar lira piyasa değeri ile işlem görüyor.

15-16 Ağustos’ta 21 lira sabit fiyatla halka arzı yapılan şirketin borsada hisse senedi 72.20 liraya kadar yükseldi.  Bu fiyatı gördüğünde piyasa değeri 6 milyarı da geçen şirketin hisseleri halen 57 lira civarında işlem görüyor.

BÜYÜK ZARAR ETTİKLERİNDE AKILLANACAKLAR!

Sosyal medyada halka arz edilen hisselerin ne kadar pahalı olduğuna dikkat çeken bir twitter kullanıcısı, “bir dönerciye 52 yıllık karından işlem gördüğü fiyattan ortak olur musunuz?” şeklinde tweet attı. “Halka arzlar insanların gözünü kör etmiş tepeden atlıyorlar büyük zararlar ettiklerinde akıllanacaklar1 diye uyarıda bulundu.

52 Yıllık Karı fiyatından işlem gören hisseyi alır mısınız?

52 KARINDAN İŞLEM GÖRÜYOR

Baydöner, 5 milyar piyasa değeri ve 52 F/K oranı ile işlem görüyor. 52 yıllık karından işlem görüyor iddiası bu oranla hesaplanıyor. Analistler F/K oranını şöyle açıklıyorlar:

“Fiyat/Kazanç yani F/K oranı kısa vadeli düşük ya da yüksek değerleme olgusunu teşhis etmek için kullanılan bir göstergedir. F/K yatırım amortismanını gösterir. Örneği F/K’sı 20 olan bir şirketin devir alma bedeli (piyasa değeri) ancak 20 yıl zarfında elde edilen kar ile temin edilebilir (tabi bu ifadede paranın zaman değeri dikkate alınmamıştır). F/K yorumlanırken şirketin içsel değer üretme kabiliyeti göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin ciddi bir AR-GE sonucunda bir önceki dönem yüksek görünen F/K birden ciddi oranda düşebilir.”

 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol