Cumhurbaşkanı Erdoğan Akbelen'de geri adım attı

Akbelen Ormanı’nın çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin linyit madeni sahası olarak kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, yine Cumhurbaşkanı kararıyla kaldırıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

11 Mart 2024 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan; Akbelen Ormanı’nın çevresindeki 190 parsellik arazinin linyit madeni sahası olarak kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, 2 gün sonra bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla iptal edildi.

Muğla Milas'a bağlı İkizköy, Çamköy ve Karacahisar sınırları içinde yer alan ve acele kamulaştırılan arazilere ilişkin yeni karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Akbelen Ormanı’nın bulunduğu Milas'ın İkizköy, Çamköy ve Karacahisar sınırları içindeki 190 parsellik arazi, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılmıştı. Kararda, tarım arazilerinin olduğu söz konusu sahanın "S:86541" numaralı linyit işletme ruhsatlı saha olduğu belirtilmişti. 

Bugün yayımlanan 14 Mart tarihli Resmi Gazete'de yine Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla, acele kamulaştırmaya ilişkin 11 Mart tarihli Cumhurbaşkanı kararı yürürlükten kaldırıldı.

NE OLMUŞTU?

Geçen yıl 24 Temmuz'da, Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy mahallesinde bulunan Akbelen Ormanları'nda, Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali'nin kömür sahasını genişletmek için ağaç kesimi başlamıştı. Bu durum, bölge sakinleri ve çevreciler tarafından büyük tepkiyle karşılanmış ve ağaç kesimine karşı protestolar düzenlenmişti. Yaklaşık yüzlerce ağaç yok edilmiş ve bölgeye önemli zarar verilmişti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol