Bakanlıktan Mehmet Cengiz'e özel izin!
Cengiz İnşaat’ın merkez binası önündeki Altunizade 2 ada 31,63 ve 64 No’lu parsellerde bulunan 2 katlı 3 adet konut, riskli yapı kararı aldırtılarak yıktırıldı. Yıktırılan binaların bulunduğu araziye şimdi, 4 katlı “Özel Sosyal Tesis” yaptırılmak isteniyor.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem

Türkiye’de hakkında en çok söz edilen müteahhit firmalarından biri olan Mehmet Cengiz’e ait Cengiz İnşaat, yürürlükteki imar planlarına göre bir kısmı yeşil alan ve yolda kalan arazileriyle ilgili plan değişikliği istedi.
Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre 2014-2019 döneminde AKP’den Çekmeköy Belediye Meclis üyeliği de yapan Şehir Plancısı Nagihan Ürgen’e hazırlatılan plan değişikliği, Altunizade 2 ada 31,63 ve 64 No’lu parselleri kapsıyor.
Söz konusu parseller üzerinde bulunan 2 katlı 3 adet konut, riskli yapı kararı aldırtılarak yıktırıldı. Yıktırılan binaların ön tarafındaki 65 No’lu parselde Cengiz İnşaat’ın merkez binası bulunuyor.
BAKANLIK TARAFINDAN ONAYLANDI
Yıktırılan binaların bulunduğu araziye şimdi, 4 katlı “Özel Sosyal Tesis” yaptırılmak isteniyor. Bu amaçla hazırlatılan imar planı değişikliği, riskli yapı ilan edildiği için plan onama yetkisine kavuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanarak itirazlar için askıya çıkarıldı.
Bakanlık tarafından onaylanan imar planı raporuna göre, yürürlükteki planlarda park ve yol alanında kalan yaklaşık 730 metrekarelik kısım da “Özel Sosyal Tesis” alanına dahil edildi.
İnşaat yapılabilecek alan büyütülürken, yeşil alan küçültüldü.

Çeşme'deki imarsız koydaki izinsiz proje satışa çıktı: Fiyatlar dudak uçuklattı

Bakan Ersoy'un otelinde bir haftalık tatil: Yabancıya 300 bin, Türk'e 340 bin

SGK'yı dolandırma soruşturmasında eski bakanın hastanesi de çıktı

THY'den 20 milyar dolarlık imza!

BMD: Avrupa'dan daha pahalı ülke olduk, fiyat avantajımızı kaybettik

Çalışma Meclisi 5 yıl sonra toplandı: Çalışma hayatının geleceği masada

Getir resmen açıkladı: İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'den çıkıyor

Ak Partili Belediye Başkanı'ndan KDV suistimali: Kahveye gübre fişi

Her 100 liralık verginin 60 lirası KDV ve ÖTV'den

YORUMLAR
Yorum Yap