Getir resmen açıkladı: İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'den çıkıyor

Getir, gelirlerinin yüzde 7’sini elde ettiği Avrupa ve ABD'den çıkacağını açıkladı

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Getir; İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'den çıkma kararı aldı. Sky News, İngiltere'deki bin 500 Getir çalışanının işsiz kalmasının beklendiğini duyurdu. 

Getir, gelirinin yüzde 7'sinin sağladığı İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'den çekilme kararı aldı. Sky News'e göre şirket henüz İngiltere'de kaç çalışanının olduğunu teyit etmedi ancak geri çekilme kapmasında tüm çalışanların işten çıkarılması bekleniyor. Böyle bir durumda ise İngiltere'de bin 500 kişinin işsiz kalacağı öngörülüyor.

Zararlarını azaltmak amacıyla İtalya ve İspanya da dahil olmak üzere birçok ülkeden çekilen Getir, şu anda İngiltere ve Türkiye dahil beş pazarda faaliyet gösteriyordu. 

Getir İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'den çıkma kararını açıkladı. 

Getir'in ABD'deki iştiraki FreshDirect ise faaliyetlerine devam edecek. BiTaksi konusunda ise bir açıklama yapılmadı.

Gelirlerinin yüzde 7'sini çıkmakta olduğu pazarlardan elde ettiğini açıklayan Getir, bu kararın Türkiye'ye odaklanmasına olanak sağlayacağını belirtti.

Buna paralel olarak Getir, Mubadala ve G Squared’den yeni bir finansman sağladı. Getir, bu finansmanı Türkiye'deki işlerindeki rekabetçi konumunu güçlendirmek için kullanacak.

Getir İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'deki tüm çalışanlarına, bugüne kadarki gayretli ve özverili çalışmaları için teşekkür ettiğini belirtti. 

MALİ BORÇLARA DİKKAT ÇEKİLMİŞTİ

 Getir'in krizden çıkmak amacıyla yeniden yapılandırma görüşmeleri kapsamında FreshDirect ve BiTaksi uygulamalarını elden çıkarmayı değerlendirdiği yazılmıştı.

Sky News'de yer alan habere göre, Türkiye'de kurulan ve İngiltere'de çok sayıda varlığı bulunan Getir, geçen yılın sonlarında satın aldığı ABD merkezli online market uygulaması FreshDirect de dahil olmak üzere olası satışları değerlendirdiği belirtilmişti.

Getir'in yaklaşık 12 milyar dolar (9.6 milyar sterlin) değerine ulaşmasından sadece iki yıl sonra radikal bir yeniden yapılanma konusunda görüşmelerde bulunduğu belirtilmişti. 

12 milyar dolarlık değere sahipti

2015 yılında kurulan Getir bir zamanlar 12 milyar dolarlık değere sahipti. Geri çekilmeler sonrası şirket kendi iç pazarına odaklanmış bir işletme olacak. Getir'in İngiltere'deki rakipleri arasında Deliveroo ve DoorDash bulunuyor. Getir, sadece birkaç ay önce satın aldığı ABD'deki FreshDirect işletmesini elinde tutacağını söyledi.

 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol