Ayakkabıcılar Hatay'ı yeniden üretime hazır hale getirdi

TASD öncülüğünde başlatılan kampanyada TASEV ve AYSAD’ın da aralarında bulunduğu sektör paydaşlarının katkısıyla satın alınan 3 TIR dolusu makine ve teçhizat, Reyhanlı Sanayi Sitesi’ndeki işletmelere teslim edildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Hatay’daki depremzede üreticileri ayağa kaldırmak için ayakkabı sanayicilerinin düzenlediği kampanya için 5 milyon TL’lik makine ve teçhizat bağışlandı. Geçici olarak Reyhanlı Sanayi Sitesi’ne taşınan yaklaşık 100 işletme bayramdan önce sınırlı da olsa üretime hazır hale getirildi.

Hatay’da Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan ayakkabı sektörünü yeniden ayağa kaldırmak için Türkiye Ayakkabı Sanayicileri (TASD) öncülüğünde başlatılan kampanya ilk meyvelerini verdi. Sektör paydaşlarının katkısı ile 5 milyon TL’lik makine ve teçhizat gönderilen Hatay’da, imalathaneler bayramdan önce üretime hazır hale getirildi.

TASD Başkanı Berke İçten, Türkiye’nin önemli ayakkabı üretim merkezleri arasında yer alan Hatay’da

6 Şubat’taki depremlerde 450’ye yakın fabrika ve imalathanenin yerle bir olduğunu hatırlattı. Kentte üretimi yeniden ayağa kaldırmak için TASD öncülüğünde tüm paydaşların iş birliğiyle yardım kampanyası başlattıklarını hatırlatan İçten, şunları söyledi:

“Zor zamanlarda anlamlı bir dayanışma sergileyen sektörümüz hızını ve dinamizmini bir kez daha ortaya koydu. Kısa sürede 5 milyon TL’lik makine ve teçhizat bağışı gerçekleştirildi. Bağışların yüzde 90’ını sıfır makineler oluşturuyor. İkinci el makinelerin de bakımlarını yaptırdık. 3 TIR dolusu makine ve teçhizatı geçici olarak Reyhanlı Sanayi Sitesi’ne taşınan işletmelere teslim ettik. Yaklaşık 100 işletmenin ramazan bayramından önce sınırlı da olsa üretime başlayacak aşamaya gelmesinden mutlu ve gururluyuz. İlk partide üreticilerin bizden talep ettiği makine ve teçhizatın yüzde 60’ını karşılamış olduk. Kampanyamız devam ediyor, bayramdan sonra eksik kalan makine ve teçhizatı da tamamlayıp Hatay’a göndereceğiz. Bu zor günlerde Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV), Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanındaki sektör paydaşlarıyla örnek bir dayanışma sergiledik. Kampanyamıza destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum".

HATAY’DA KÜÇÜK İŞLETMELERİ ‘PORTEKİZ MODELİ’YLE BİRLEŞTİREBİLİRİZ

Berke İçten, ayakkabı işletmeleri için Reyhanlı Sanayi Sitesi’nde geçici süre için yer tahsis edildiğini hatırlatarak kalıcı üretim merkezi için de çalışmaların bir an önce başlamasını beklediklerini söyledi. İçten, “Sektör yeniden inşa edilirken küçük işletmelerin birleştirilmesinin çok daha isabetli olacağını düşünüyoruz. ‘Portekiz Modeli’ olarak adlandırılan kooperatif sistemini kurgulayabilirsek hem maliyetleri azaltabilir hem de ölçek ekonomisine geçebiliriz” diye konuştu. 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol