Ali Ağaoğlu'nun borsa keyfi: Şirketinin değeri 22 milyara çıktı

Ali Ağaoğlu'nun 2 hafta önce halka arz edilen şirketinin hisseleri 13 gün art arda tavan yaparak piyasa değeri 21.6 milyar liraya yükseldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

10-11 Ağustos’da hisseleri 22.5 liradan halka arz edilen Tatlıpınar Enerji  hisseleri tam 13 seans art arda tavan oldu. Hisse senedi günü 77.30 TL’den 6 milyon lot alıcı ile kapatan Tatlıpınar şirketinin piyasa değeri ise rekora gidiyor.

Tatlıpınar Enerji şirketinin piyasa değeri 5 Eylül itibariyle 21 milyar 600 milyon liraya ulaştı. Şirketin halka arz büyüklüğü 1 milyar 790 milyon lira olarak gerçekleşmişti.

ORTAKLAR SATTI

Şirketin sermayesinin 245,4 milyon TL’den 280,5 milyon TL’ye çıkarılması nedeniyle artırılan 35,1 milyon adet pay ve mevcut ortaklardan Ali İbrahimağaoğlu’na ait 7,02 milyon adet pay, Hüseyin Avni İbrahimağaoğlu’na ait 21,06 milyon adet pay ve Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş.’ye ait 7,02 milyon adet pay olmak üzere toplam 70,2 milyon adet pay halka arz edildi.

Tatlıpınar Enerji paylarının mevcut halka arzında 1,00 TL nominal değerli payların halka arz fiyatı 22,50 TL olarak açıklanırken belirlenen halka arz fiyatı ile halka arz büyüklüğü 1,58 milyar TL olarak gerçekleşti.

Ağaoğlu Şirketler Grubu çalışanları tahsisat tutarının yaklaşık bir katı, yurt içi bireysel yatırımcılar tahsisat tutarının yaklaşık 3,3 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılar tahsisat tutarının yaklaşık 9,5 katı, yurt dışı kurumsal yatırımcılar tahsisat tutarının 2,4 katı olmak üzere toplamda 4 kat filtrelenmemiş talep geldi.

14. tavanda SPK’dan tedbir geldi

Sermaye Piyasası Kurulu SPK, halka açıldığı 14.gününde de tavan olan Tatlıpınar Enerji şirketine tedbir kararı aldı. Tatlıpınar Enerji paylarında 6 Ekim seans sonuna kadar brüt takas uygulanacak.

 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol