Ak Parti milletvekili adayı Derya Ayaydın kimdir?

Bildiğimiz “hanım ağa” imiş ve tam adı da Derya Ayaydın’mış! İstanbul Ak Parti 2’inci bölgeden aday olmuş…

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

OdaTV yazarı Hürrem Elmasçı yazdı...

Çocuklar, sorup duruluyor milletvekili listesini niye yazmıyorsun?

Hangi birini yazayım…

Bizim torun, “aaaa Derya aday olmuş” deyip arkasından, “bakalım Monkey 47 cinini herkesin ortasında içmeye devam edecek mi” deyince merak ettim.  Sordum, “evladım kim bu Derya?” 

Bildiğimiz “hanım ağa” imiş ve tam adı da Derya Ayaydın’mış! İstanbul Ak Parti 2’inci bölgeden aday olmuş…

Tabii “Ayaydın” soyadı yabancı gelmedi. Sayın Prof. Aydın Ayaydın’ın Ankara’da CHP milletvekili iken tanımıştım. Baba CHP eski milletvekili, kızı Ak Parti milletvekili adayı, nasıl oluyor?

Gerçi Prof. Ayaydın ANAP milletvekilliği de yaptı. Bir ara Çiller A takımındaydı. Bazıları ne becerikli…

Düşündüm, Prof. Ayaydın’ın Sayın Erdoğan üzerinde bu derece etkisi var mı? Zamanında, o hararetli “diploması var mı yok mu” tartışmalar yapıldığında, “Erdoğan üniversitede öğrencimdi, diploması var” açıklaması yapmıştı.

Ve lakin çocuklar, bu açıklamanın Sayın Erdoğan üzerinde etkili olacağını sanmıyorum, yıllarca “diploma” konusunu gündemde tutturarak halktan sempati topladığını düşünüyorum!

Derya Ayaydın’ın torpilinin babası olacağına ihtimal vermiyorum. Başka biri olmalı…

ERİŞAH HANIM

 Size birini tanıtmıştım çocuklar hatırlayınız:

-“Erişah Hanım Mardin Derikli. Siz bakmayın ‘Erişah Arıcan’ ismini kullandığına; aslında Erişah Arıcan Abdurrahimoğlu. Xidiran aşiretinden Hacı Davut Abdurrahimoğlu’nun torunu; babası Hacı Mehmet Abdurrahimoğlu...

Erişah hanım; Borsa İstanbul Başkanı olduğunda sosyal medya hesaplarından aşiretlerden filan tebrikler yağdı da sonra niye bilmem hepsi bir anda kayboluverdi...

Özgeçmişinde 1988 yılında araştırma görevlisi olarak başladığı yazsa da, kariyerinde lisansı nerede yaptığı bilgisi muğlak!

Bildiğim şu: Bir dönem Berat Albayrak Beyin tez danışmanı Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken’di. Hoop... İşler bir anda değişti; Mehmet bey gitti, Erişah Hanım geldi.

Prof. Aydın Ayaydın, Erişah Hanımın dayısı, ablasının kızı yani Erişah. Ve... Erişah Hanımı Açık Öğretim mezunu iken araştırma görevlisi yapan da dayısı. Malum kariyer böyle başladı anlayacağınız...”

Tez danışmanlığı Erişah Hanımın kariyerini Külliye’ye taşıdı. Öğrencisi Berat Albayrak idi ne de olsa…

Ardından:

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyesi yapıldı.

Borsa İstanbul başkanı yapıldı.

Bakın çocuklar laf lafı açıyor; maşallah Ayaydın ailesi pek yetenekli! Prof. Aydın Ayaydın da Bankalar Birliği Başkanlığı, Emlakbank Genel Müdürlüğü, Vakıfbank Genel Müdürlüğü, Şekerbank Genel Müdürlüğü, İş Bankası, Sınai Kalkınma Bankası ve Sınai Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği, İKV, İAV Yönetim Kurulu Üyeliği, Hür Sigorta ve Güneş Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı, Şeker Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Rekabet Kurulu Başkanlığı filan neler neler yaptı…

Prof. Ayaydın’ın yeğeni Erişah Hanım da bu dönem kamu bankalarıyla yakından ilgili. En son Ziraat Bankası genel müdürü Hüseyin Aydın’ı koltuğundan etti. Alpaslan Çakar’ı genel müdür yaptırdı. Vs.

Ayaydınlar, yazdığım gibi kamu bankalarıyla pek ilgili çocuklar.

Ben yine “hanım ağa Derya” kızımıza döneyim:

Ak Parti listesinde yer almasını, Külliye’de hayli etken konumdaki kuzeni Erişah Hanıma borçlu sanıyorum…

BODRUM MANDARİN

 İş insanı Derya Ayaydın’a magazin dergisi Alem soruyor; “en sevdiğiniz yazar, şair, ressam, besteci kimdir?”

Yanıtı şu oluyor: “Orhan Pamuk, Shakespeare, Monet, İbrahim Çallı, Fikret Mualla, Ebru Gündeş!”

Diğerlerini neden seviyor bilemem ama torunuma göre, Derya Hanım, Ebru Gündeş’i çok seviyor. Günay gece kulübünde Ebru Gündeş olduğunda mutlaka özel masasını kurduruyormuş. Aralarında büyük sevgi varmış, hatta Bodrum Mandarin’deki evinde her yaz Ebru Gündeş’i ağırlıyormuş. Neyse, bu tür özel hayatları yazmayı sevmiyorum…

Beni ilgilendiren Ayaydın ailesinin her dönem en kritik yerlerde görev yapması. Baksanıza artık çocuklarını bile kolayca milletvekili adayı yaptırıyorlar! (Gökhan Ayaydın yerine Derya Hanımı neden aday yaptılar acaba? Gece alemlerinden uzak dursun diye mi? Bilemedim.)

Bunca yıllık devlet hizmetinden sonra neler yaşayıp, görüyorum. Türkiye'de siyasetin geldiği yer burası; politika halka mı hizmet, aileye mi hizmet bilemedim, neyse anlamam ben bu işlerden çocuklar…

Ak Parti için “Şeriat getirecek” diyor ya kimileri, ben en çok bu söze gülüyorum. Derya Ayaydın veya Türkiye güzeli Seda Sarıbaş ile mi getirecekler Şeriatı?

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol