Diskoya giden turisti fena dolandırdılar: 1900 TL hesaba 27 Bin TL çektiler

Fatih Kumkapı’daki diskoda bir saat kadar kalan Norveçli Jacobsen Frode’ye (49) 1900 liralık hesap çıkarıldı. Ancak Frode’nin kredi kartından 27 bin lira çekildi

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Hesabının boşaltıldığını gören Frode şikâyetçi oldu. Sanık hakkında 10 yıl kadar hapis istemi ile dava açıldı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bir “dolandırıcılık” davası, İstanbul’a iş veya seyahat için gelen bazı kişilerin hesaplarının dikkat çeken bir yöntemle boşaltıldığını da ortaya koyuyor.

Halktv'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre müzisyen Jacobsen Frode, Nisan 2019’da İstanbul’a geldi. Gün içinde şehrin çeşitli yerlerini gezen Frode 11 Nisan gecesi saat 04.00 sularında Fatih Kumkapı’da bulunan ‘Avrupa Disko’ adındaki eğlence merkezine yönlendirildi.

Harcamadan yüzde 10 komisyon alıyor

Şehri bilmeyen Frode’nin anılan mekâna gitmesini sağlayan ise, otel ve eğlence merkezlerine yönlendirdiği turistlerin yaptığı harcamadan yüzde 10 komisyon alan Tolga Boybaşı (26) oldu. Anılan mekâna sabaha doğru giden Frode burada biraz alkol aldıktan sonra 50 dakika sonra hesabı istedi. Frode’ye 1900 liralık bir hesap çıkarıldı.

ATM’ye gitti hesabın boşaltıldığını gördü

Frode kredi kartını görevliye uzattı. Çalışan iki kez çekim denemesi yaptı ancak parayı çekemediğini Frode’ye söyledi. Kredi kartından para çekilmediğini düşünen Frode, ödemeyi nakit yapmak için yakınlardaki bir ATM’ye yönlendirildi. Frode, ATM’ye ulaştığında hesabındaki para limitinin sıfırlandığını gördü.

3 saat sonra polise gitti

Frode yaptığı incelemede, kredi kartında toplam 27 bin lira çekildiğini gördü. Dolandırıldığını anlayan Frode saatler içinde polise şikâyette bulundu. Frode, kredi kartında yapılan çekim işlemi ile ilgili bilgileri de polisle paylaştı.

İki dakika ara ile çekim yapıldı

Frode ülkesinde döndükten sonra soruşturma süreci de hızlandı. Yürütülen soruşturma sürecinde, Frode’nin kredi kartının kullanıldığı POS cihazı ile ilgili banka ile temasa geçildi. Bankadan gelen yanıtta, söz konusu POS cihazının Tolga Boybaşı adına olduğu kaydedildi. Bankadan gelen yanıta göre, Frode’nin kartından, 2 dakika ara ile 23 bin liranın çekildiği bilgisi paylaşıldı.

10 yıla kadar hapsi istendi

Yürütülen soruşturma sonrası Tolga Boybaşı hakkında 10 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunmasını yapan Boybaşı, çeşitli otellere turist yönlendirdiğini söyledi. Frode’deyi de ilgili eğlence merkezine kendisinin yönlendirdiğini söyledi.

Komisyonu aldı kalan parayı verdi

Boybaşı, Frode’nin hesabından çekilen paranın kendisine geldiğini söyledi. Boybaşı, yüzde 10’luk komisyonunu aldıktan sonra kalan parayı elden, anılan otelin sahiplerinden A. R. G.’ye teslim ettiğini söyledi. Boybaşı, Frode’nin gittiği diskoya kendisine ait POS cihazı ise bırakmadığını iddia etti.
Babasının da birçok ceza davası var

Bu arada Tolga Boybaşı gibi babası Ü. Boybaşı’nın da benzer işlemlerden dolayı çok sayıda ceza davasının olduğu anlaşıldı. Suzuki Jumpei isimli bir kişinin, hesabından yüklü miktarda para çeken Ü. Boybaşı’ya yönelik icra takibi başlattığı ve bu kişinin hesaplarına bloke koyduğu anlaşıldı. Dava dosyalarına göre baba-oğul Boybaşılar’ın, yüzde 10 komisyon karşılığı turistleri, anlaşmalı oldukları eğlence merkezlerine yönlendirdiği anlaşıldı. POS cihazları bu kişiler adına kayıtlı olduğu için, olası bir ceza davası ile de bu kişiler yüz yüze kalabiliyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol