Sarıyer'de kiliseye saldıranlar yakalandı

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde 1 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı düzenleyen 2 kişi yakalandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İstanbul Sarıyer Büyükdere Mahallesi'ndeki Santa Maria Kilisesi'ne gelen 2 kişi, içeride düzenlenen ayin sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle silahla ateş açtı. 

Saldırıda silahla vurulan ve 52 yaşında olduğu öğrenilen 1 kişi hayatını kaybetti. 

YERLİKAYA: 2 KATİL ZANLISI YAKALANMIŞTIR

Saldırıyla ilgili bir kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Saldırıyı düzenleyen diğer kişinin de yakalandığını duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda "Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır. Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Saldırganlar akşam saatlerinde yakalanırken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı basın toplantısı ile saldırganların uyrukları ve mensup oldukları terör örgütü hakkında bilgi paylaştı.

ALİ YERLİKAYA "DAEŞ (IŞİD) OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya yönelik yaptığı açıklamada "Cinayet zanlısı 2 şahıs yakalandı. Biri Tacikistanlı diğeri Rusyalı olan bu zanlıların DEAŞ'lı (IŞİD) olduklarını değerlendiriyoruz"" ifadelerini kullandı.

47 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bakan Yerlikaya, saldırıya ilişkin yapılan operasyonlarında gün boyunca emniyet mensupları tarafından 30'dan fazla adrese baskın düzenlendiğini ve toplam 47 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol