Doğumda başkasına satılan ikizler birbirini nasıl buldu?

Tek yumurta ikizleri Amy ve Ano Gürcistan'da 2002 yılında bir hastanede dünyaya geldikleri sırada, annelerinden alınıp başka ailelere satıldılar. 19 yaşına gelene kadar birbirlerinden ve neler yaşadıklarından haberleri olmadı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Amy Khvitia ve Ano Sartania, 19 yaşına kadar birbirlerinin varlığından haberdar değildi. 19 yaşına gelene kadar birbirlerinden ve neler yaşadıklarından haberleri olmadı. Bir televizyon programı, onların başlarına geleni keşfetmelerine ve birbirlerini tanımalarına kapı araladı.

Amy ve Ano'nun birbirlerini keşfetmelerinin hikayesi, 12 yaşındalarken başladı. Amy, vaftiz annesinin Karadeniz kıyısındaki evinde, en sevdiği televizyon programı olan yetenek yarışmasını izliyordu. Ekranda dansını izlediği kızın, kendisine ne kadar çok benzediğini fark etti. Benzemekten öte, aynısıydı.

Amy ailesine bu konudan bahsetti ama üstünde durmadılar. Annesi "İnsanlar çift yaratılmıştır" deyip geçti.

Yedi yıl sonra, 2021'in Kasım ayında, bu kez Amy Tiktok'a bir video attı. Mavi saçları ve kaşındaki piercing görülüyordu. 320 kilometre uzaktaki Tiflis'te, 19 yaşındaki Ano Sartania'ya bir arkadaşı bu videoyu gönderdi.

Ano, "Bana ne kadar benziyor" diye düşündü. Ano bu kızın izini sürmek istedi ancak internette bulamadı. Üniversitenin WhatsApp grubuna bu videoyu gönderdi ve yardım istedi.

Sonunda Amy'yi tanıyan birisi, onları Facebook'ta buluşturdu. Amy, yıllar önce yetenek yarışmasını izlerken ekranda gördüğü kızla yollarının tekrar kesiştiğini hemen anladı, "Yıllardır seni arıyordum" dedi. Ano'nun yanıtı, "Ben de" oldu.

İKİZ OLDUKLARINI ANLADILAR

Bir hafta sonra yüz yüze buluşmaya karar verdiler. Amy, Ano ile ilk kez karşı karşıya geldi: İkiz olduklarını anladılar. Hakikatle yüzleşince, ailelerine dönüp gerçeği anlatmalarını istediler.

2002'de doğumdan sonra başka aileler tarafından evlat edinilmişlerdi. Amy, tüm yaşamının bir yalan üzerine kurulu olduğunu düşündü. Ano da kızgındı ancak tek istediği, zor diyaloglara girmek yerine, hayatının devam etmesiydi.

DOĞUM BELGELERİ ORTAYA ÇIKARDI

İkizler, doğum belgelerindeki tarihlerin yanlış olduğunu ortaya çıkardı.

Amy'nin şu anki annesi, o zamanlar çocuk sahibi olamadığını, bir arkadaşının hastanede sahipsiz bir bebek olduğunu söylediğini, para verdiği durumda kendisinin bu bebeği sahiplenip büyütebileceğini öğrendiğini anlattı. Ano'nun annesinin de hikayesi benzerdi. Onları evlat edinen iki aile de, bu kızların ikizlerinin olduğunu bilmiyordu. Yaptıklarının yasa dışı olduğunun da farkında değillerdi. Hastane personelinin de bu işe dahil olması, onlara yaptıklarının yasal olduğunu düşündürttü.

İkizler daha sonra annelerinin kendilerine yaptığı açıklamayı anlatıyor. Anneleri, doğum sonrası komaya girmiş. Uyandığında, hastane personeli, bebeklerin doğum sonrası öldüğünü söylemiş. Amy ve Ano ile bir araya gelmek, anneleri Azo'ya yeni bir yaşam amacı vermiş. Şu anda çok yakın olmasalar da halen temas halindeler. Ano, "Hayatımda her zaman eksik bir parça varmış gibi hissediyordum" diyor: "Her zaman, siyah giymiş bir kızın beni takip edip etrafımda dolandığını, bana günümün nasıl geçtiğini sorduğunu hayal ederdim."

Bu düşünce, Amy'yi bulduğunda kafasından silinip gitmiş.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol