Murat Kurum canlı yayında mal varlığını açıkladı

İBB adayı Murat Kurum, Binali Yıldırım ile bir protokol krizi yaşadığı yönündeki iddialara "Binali ağabeye 'Sayın Başbakanım sayın Cumhurbaşkanımızın yanına geçin, emeğiniz var, orada olmanız yakışır' dedim" yanıtını verdi. Kurum yayın sırasında mal varlığını da açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum Habertürk canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy ve Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yeşilkaya'nın soruları yanıtlıyor.

Kurum, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın açılışı sırasında eski TBMM Başkanı ve Başbakanlardan Binali Yıldırım'ı iterek yer değiştirmeye çalıştığı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Konuyla ilgili Mehmet Akif Ersoy tarafından kendisine yöneltilen "Binali Yıldırım ile protokol kriz yaşandı mı?" sorusunu yanıtlayan Murat Kurum "Böyle bir şey olabilir mi" tepkisini vererek 'Binali ağabeye "Sayın Başbakanım sayın Cumhurbaşkanımızın yanına geçin, emeğiniz var, orada olmanız yakışır' dedim" ifadesini kullandı.

'İBB'de 5 yılda 50 bin çalışanın değiştiğini' ifade eden Murat Kurum, şunları söyledi:

"50 bin kişi işe girmiş çıkmış. Kayıtlarda olan bilgi. Meclis tutanakları var. 20 bin kişi işten çıkarılmış, 30 bin kişi işten alınmış. 92 bin kişi işe giriş, 46 bin işten çıkış. Meclis'in tutanakları bunlar. Yarısı değişmiş. Neticede belediyenin yarısı değişiyor. 5 sene bakanlık yaptık. Bakanlığımda 50 bin kişi çalışıyordu. Biz orada adamın siyasi kimliğine, söylemine, duruşuna bakmadık. İşi yapıp yapamayacağına baktık. Ben insanları niye ekmeğinden edeyim. Allah katında bunların hesabını nasıl vereceğiz? Siz buradaki çalışanınızı haksız yere işten atabilir misiniz? Hangi akla, hangi vicdana sığar bu."

Açıklaması sırasında Mehmet Akif Ersoy'a "Mehmet Akif Bey size soruyorum, siz buradaki çalışanlarınızı haksız yere işten atabilir misiniz?" sorusunu yöneltti. Ersoy ise "Benim çalışanım yok efendim burada, Mehmet Yeşilkaya Genel Yayın Yönetmeni sorabilirsiniz" şeklinde yanıt verdi.

'Biraz da borcumuz var'

Canlı yayında mal varlığı sorulan Murat Kurum "Ankara'da bir evimiz var, İstanbul'da bir evimiz var bir arabamız var, biraz da borcumuz var" açıklamasında bulundu.

Kurum söz konusu borcun ev almak için çektikleri kredi borcu olduğunu da söyledi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol