Renault eski CEO'su: Elektrikli otomobil fiyatları dibe vuracak

Elektrikli otomobilini satmak isteyenlere kötü haber! İleride değerlenir diyerek beklemeyin! Fiyatlar dibi görecek!

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen sürdürülebilir enerji zirvesinde, çevre dostu elektrikli araç teknolojilerinin gelişimi üzerine önemli konular ele alındı.

Zirvede konuşan Renault Group Türkiye eski CEO'su ve SMİ Başkanı Hakan Doğu, elektrikli araç sektöründeki son gelişmelere ve gelecek beklentilerine dikkat çekti.

1 YILDA ELEKTRİKLİ ARAÇ SATIŞI 10 KAT ARTTI

Doğu'nun yaptığı açıklamalara göre, Türkiye'de elektrikli araçların devlet teşvikleriyle daha erişilebilir hale gelmesiyle birlikte bu alandaki satışlar önemli ölçüde artış gösterdi.

2022 yılında sadece 7 bin 500 elektrikli araç satılırken, 2023 yılında bu rakam 75 bine ulaştı. Ayrıca, Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili olan TOGG'un tanıtılmasıyla birlikte ülke bu alandaki yarışta önemli bir konuma geldi.

Önümüzdeki dönemde otomotiv ve sürdürülebilir enerji sektöründe daha büyük atılımların beklendiğini vurgulayan Doğu, bu gelişmelerin ikinci el elektrikli araç fiyatlarını da ciddi şekilde etkileyeceğini belirtti.

ELEKTRİKLİ ARAÇ FİYATLARI DÜŞECEK

Elektrikli otomobil satış fiyatlarının düşeceğini ifade eden Doğu, "Türkiye’de araçlar için ikinci el değeri çok önemli. Goldman Sachs raporuna göre, önümüzdeki 5 sene boyunca elektrikli araçların pillerinin fiyatlarının bugün 100 iken 30’a hatta 20’ye düşecek.

Aracın maliyetinin yüzde 40’ını oluşturan pil teknolojisindeki bu ciddi düşüşler araç fiyatlarını çok ciddi bir şekilde daha da düşmesine sebep olacak.

Üreticiler arasında çok büyük bir fiyat rekabeti başladı. Bir şey tanıtıyorsunuz, 2 sene sonra fiyatını yüzde 44 düşürüyorsun. Bu bizim klasik, otomotivde bildiğimiz iş modeli değil" diye konuştu.

HAKAN DOĞU KİMDİR?

1966 yılında Bursa’da doğan Hakan Doğu, 1987’de İstanbul Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalurji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İş hayatına 1987 yılında atılan Doğu, 1998 yılında Valeo Transmission Türkiye’ye katıldı.

Doğu, 4 senesi Fransa’da olmak üzere 15 yıl çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra, 2013 yılında Renault Group bünyesine Motor Aksamları Satın Alma Başkan Yardımcısı olarak katıldı, 2015 yılında Renault Group Satış sonrası Direktörü oldu.

2017 yılından itibaren Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance ortak girişiminde Global Kıdemli Satış Sonrası Başkan Yardımcılığını yürüten Doğu, aynı dönemde Renault Group Yönetim Komitesinde görev yaptı. Hakan Doğu, 1 Aralık 2020’de yeni grup organizasyonunda Renault Group tüm markalarının Satış Sonrası Ticari ve Kalite Hizmetlerini yöneten iş biriminin Kıdemli Başkan Yardımcılığına ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyeliği görevlerine atandı.

Hakan Doğu, son olarak 1 Aralık 2021’de Türkiye’de yüzde 100 Renault Grubu iştiraki olarak faaliyet gösterecek olan Renault Group Otomotiv A.Ş.’de CEO’luk görevini üstlendi. Doğu, Renault Group CEO’su Luca De Meo’ya bağlı olacak. Hakan Doğu profesyonel görevlerinin yanı sıra yurtdışında ve Türkiye’de Otomotiv dünyasının geleceği ile ilgili çeşitli çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

Bu kapsamda 2020’de hayata geçen “Sürdürülebilir Ulaşım İnisiyatifi” kurucularından olan Doğu, ekonomik güçlendirme, çevre, insan hakları, bilim ve teknoloji konularıyla da yakından ilgileniyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol