Ankaralılar yıllardır bekliyordu: Nihayet açıldı

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’nın restorasyon kapsamına aldığı ve yıllardır kapalı bulunan Ankara Palas Müzesi açıldı

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Müzenin uzun zamanın ardından açılmasına özel Ramazan Bayramı’na kadar girişler ücretsiz olurken, vatandaşlar Pazartesi günleri hariç hafta içi her gün müzeyi ziyaret edebilecek.

Başkentte kültür ve sanat çalışmalarına yönelik dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’nın yıllar önce restorasyon kapsamına aldığı Ankara Palas Müzesi, uzun bir aranın ardından açıldı.



RAMAZANA KADAR GİRİŞLER ÜCRETSİZ OLACAK

Müzenin uzun zamanın ardından açılmasına özel Ramazan Bayramı’na kadar girişler ücretsiz olurken, vatandaşlar Pazartesi günleri hariç hafta içi her gün müzeyi ziyaret edebilecek.

MÜZEDE MUHTEŞEM ESERLER BULUNUYOR

Pazartesi günleri dışında her gün 09:00 ile 17:00 saatleri arasında açık olacak müzede; tablolar, saatler, teknolojik araçlar, gümüşler, sofra takımları, yazma ve matbu eserler, Atatürk'ün kullandığı eşyalar, diplomatik hediyeler, Hereke dokumaları, Beykoz camları, Yıldız porselenleri, madalya ve nişanlar, mühür ve sikkeler, hazine koleksiyonundan seçkiler yer alıyor.

ATATÜRK'ÜN EŞYALARI DA SERGİLENECEK

Atatürk’ün kullandığı oturma takımı, çalışma masası ve şahsi eşyaları, Osmanlı sultanlarına takdim edilen özel hediyeler, albümlerle Palas’ta kullanılan yemek takımlarından kurulmuş yemek masası, müzenin öne çıkan eserleri oluyor.

ANKARA PALAS MÜZESİ NEREDE?

Müze, Doğanbey Mh. Cumhuriyet Cd. No:9, 06030 Altındağ/Ankara adresinde yer alıyor. Müzeyi ziyaret etmek için Ankara’nın her ilçesinden kalkan Ulus otobüslerine binerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Müze, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tam karşısında bulunuyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol