YENİ Parti milletvekili Melih Meriç'e bıçaklı saldırı
YENİ Parti Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep'te bıçaklı saldırıya uğrayarak hastaneye kaldırıldı. Ameliyatı başarılı geçen Meriç'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Edinilen bilgiye göre olay, Şahinbey ilçesi İbni Sina Mahallesi 190007 Nolu Sokak'ta meydana geldi. Olayın arka planında ise partideki görev atamalarına ilişkin yaşanan anlaşmazlığın yattığı öğrenildi.
İddiaya göre, Oğuzeli Yeni Parti İlçe Başkanlığı görevine getirilme beklentisi karşılanmayan Seydi Ahmet Keleş, Milletvekili Melih Meriç hakkında hakaret içerikli ifadeler kullandı.

Söz konusu söylemlerden haberdar olan Meriç, Keleş'i telefonla arayarak tepki gösterdi ve görüşmek üzere bulunduğu adrese davet etti.
Davet üzerine belirtilen adrese gelen Keleş ile Meriç arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüdü. Tartışma sırasında Keleş, yanında taşıdığı bıçakla Meriç'e saldırdı.
Karnından aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan Meriç, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen 112 Acil Sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Gaziantep Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

Vali Çeber: Şüphelinin 27 suç kaydı var
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Melih Meriç’in tedavi altına alındığı Şehir Hastanesi'ne giderek durumu hakkında doktorlardan bili aldı. Vali Çeber Milletvekili Melih Meriç’in ameliyatının başarılı geçtiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Çeber, zanlının yakalanması için çalışma başlatıldığını da bildirdi. Şu an firari olan şüphelinin 27 tane suç kaydı bulunduğunu belirten Vali Çeber, şunları söyledi:
"Öncelikle güzel haberden başlayayım. Vekilimizin durumu elhamdülillah iyi. Ameliyatı biraz önce tamamlandı. Biz de anlık olarak takip ettik. Başhekimimiz de yanımda ihtiyaç olursa teknik bilgileri verir. Ama yaklaşık 1,5 saat önce vekilimiz yine şehrimizin sokaklarındayken, vatandaşla beraberken yanına yaklaşan bir şahıs tarafından önce sohbet, sonra o sohbetin tartışmaya dönmesi, ondan sonra da şahsın vekilimizi bıçaklaması şeklinde gelişen bir olay var.
Şahıs bilinen bir şahıs bir siyasi partimizin eski Oğuzeli ilçe başkanı. İnşallah yakın bir zamanda da emniyet güçlerimiz onu alacaklar. Yani şahıs tespitli kaçtığı bölgeyi biliyoruz. Kısa zamanda alacağımızı düşünüyoruz ama önceliğimiz tabii vekilimizin sağlık durumu. O da elhamdülillah çok kısa zamanda hastanemize intikal ettirildi. Sağ olsun kıymetli başhekimim, sağlık müdürüm tüm organizasyonu anında yaptı. Hızlıca ameliyata alındı.
Bakan Gürlek: Soruşturma başlatıldı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'e yönelik düzenlenen bıçaklı saldırıyı kınayarak, olaya ilişkin derhal adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.
Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Gaziantep Milletvekili Sayın Melih Meriç’e yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Tedavisi süren Sayın Milletvekilimize acil şifalar diliyor, ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu kabul edilemez saldırının tüm boyutlarıyla aydınlatılması ve faillerin adalet önünde hesap vermesi için Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma başlatılmıştır. Süreci yakından ve titizlikle takip ediyoruz."
Bakan Çiftçi: Süreci titizlikle takip ediyoruz
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'e yönelik saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.
Çiftçi, Meriç'in bıçaklı saldırıya uğramasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Sayın Melih Meriç'e karşı düzenlenen bıçaklı saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Bir milletvekiline yönelik böylesine çirkin bir saldırı asla kabul edilemez. Ülkemizde huzur ve güven ortamını hedef alan her türlü şiddetin karşısında olmaya devam edeceğiz. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için gerekli çalışmalar sürdürülmekte olup, süreci titizlikle takip ediyoruz. Sayın Melih Meriç'e, ailesine ve Yeni Parti mensuplarına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."
Kurtulmuş: Şiddetin hiçbir gerekçesi, mazereti ve meşruiyeti olamaz
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada "Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’e yönelik saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir gerekçesi, mazereti ve meşruiyeti olamaz. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak her türlü şiddetin karşısında durmaya devam edecek; saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması ve sorumluların hukuk önünde hesap vermesi için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş, Meriç'in ailesiyle telefonda görüştü
Öte yandan TBMM Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Kurtulmuş, Meriç’in sağlık durumu hakkında bilgi almak üzere Gaziantep Valisi Kemal Çeber'i telefonla aradı.
Başkanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"TBMM Başkanımız Kurtulmuş'un olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ettiği görüşmede, Vali Çeber, Meriç'in ameliyatının başarılı geçtiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti. TBMM Başkanımız Sayın Kurtulmuş ayrıca Melih Meriç'in ailesiyle de telefon görüşmesi gerçekleştirerek geçmiş olsun dileklerini iletti, Meriç'in bir an evvel sağlığına kavuşarak yeniden aramıza dönmesini temenni etti."
Melih Meriç kimdir?
Melih Meriç, 1968 yılında Gaziantep'te dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Gaziantep'te, lise eğitimini ise Gaziantep Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi'nden 1990 yılında inşaat mühendisi olarak mezun oldu.
Gaziantep Ticaret Odası Meslek Komitesinde görev aldı ve Meclis Üyeliği yaptı. 2012-2016 yılları arasında İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanlığı görevini yürüttü. 2019 yılının Ocak ayında CHP Gaziantep il başkanlığı görevine atandı, ancak Şubat ayında bu görevinden istifa etti. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde CHP'den 28. Dönem Gaziantep Milletvekili seçildi. TBMM'de İçişleri Komisyonu üyeliğinde görev aldı. CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye geçti. Meriç evli ve 3 çocuk babasıdır.
Cemal Enginyurt'un oğluna soruşturma: 25 milyonluk para trafiği
ÖSYM Başkanlığı'na yeni atama
Yasa dışı bahiste çıta yükseldi: Özgür Özel için para yatırıdılar!
Emekli Amiral Türker Ertürk tutuklandı
Süleymancılar lideri Alihan Kuriş'in ifadesi: Ben sadece varisim
Erkan Mumcu ile Şamil Tayyar birbirine girdi: Senin gibi fırıldak değilim
Süleymancılar lideri Alihan Kuriş dahil 32 kişi tutuklandı
Eşini bıçaklayan ünlü iş insanı intihara kalkıştı: Karımı vurdum
Türkiye'yi satın alırım diyen iş adamının zulasında uyuşturucu çıktı!



YORUMLAR
Yorum Yap