Yatırımcılara al dedi kendi sattı: SPK'dan borsa fenomenine 2 milyon 250 Bin TL para cezası

Sermaye Piyasası Kurulu SPK’nın sosyal medya fenomenlerine karşı mücadelesi sürüyor. Sosyal medya üzerinden yatırımcılara al tavsiyesinde bulunan fenomenin kendi hisselerini sattığı ortaya çıktı. SPK. Konya 1 kişiye ceza verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) haftalık bülteninde şirketlere verilen yeni onaylar ile cezalar yer aldı.

Buna göre Naturelgaz Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 115 milyon liralık, Aselsan'ın 2 milyar 280 milyon liralık, Egeplast Ege Plastik Ticaret ve Sanayi AŞ'nin 162,8 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı onaylandı.

SPK, Naturelgaz Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında yapılan inceleme sonucunda şirkete, "mevcut yönetim kurulu üye sayısına göre bağımsız yönetim kurulu üye sayısının ilgili tebliğde belirlenen sayının altında olması" nedeniyle 155 bin 567 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Borsa fenomenine 2.2 milyon TL ceza

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgiye göre, “Konya Çimento Sanayii AŞ (KONYA) pay piyasasında 21.09.2022-17.11.2022 döneminde ve Inveo Yatırım Holding AŞ (INVEO) pay piyasasında 05.09.2022-08.09.2022 gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak”  Halil Bora Bereket’e 2 ayrı para cezası verdi.

SPK’nın söz konusu cezayı “Sosyal medya hesapları üzerinden KONYA payına ilişkin olarak takipçilerine al veya tut tavsiyesi verdikten sonra mülkiyetinde bulunan INVEO ve KONYA paylarını satmasına” gerekçe olarak verdiği açıklandı.

SOSYAL MEDYA FENOMENİ

Sermaye Piyasası Kurulu SPK’nın Halil Bora Bereket’e İnveo işlemlerinden dolayı 69 bin lira, Konya işlemlerinden dolayı da 2 milyon 180 bin lira idari para cezası verdiği belirtildi. Halil Bora Bereket sosyal medya üzerinde etkili bir fenomen olarak tanınıyor.

SPK buna ek olarak, Kurul'a gerçeğe aykırı ve yanıltıcı nitelikte bilgi vererek, denetimleri zorlaştırdığı gerekçesiyle Aycan Adaber'e 155 bin 567 lira idari para cezası kesti.

Borçlanma izni çıktı

Inveo Yatırım Holding'in 500 milyon liralık, Creditwest Faktoring'in 190 milyon liralık, Çağdaş Faktoring'in 649,2 milyon liralık, Deniz Faktoring'in 800 milyon liralık, Atılım Faktoring'in 49 milyon liralık, Sümer Faktoring'in 200 milyon liralık, Alternatifbank'ın 3,5 milyar liralık, Aktif Yatırım'ın 6 milyar liralık borçlanma aracı ihraç başvurusuna izin verildi.

Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ Katılım Karma Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun kuruluşuna izin verilmesi ve katılma paylarının ihracına ilişkin ihraç belgesi onaylandı.

Vera Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ, SPK'nin "Makine ve Ekipmanları Değerlemeye Yetkili Kuruluşlar" listesine alındı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol