Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 8 azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, yılın üçüncü çeyreğinde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 8, daire sayısı yüzde 3,8 ve yüzölçümü yüzde 4,7 azaldı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yılın üçüncü çeyreğinde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 8, daire sayısı yüzde 3,8 ve yüzölçümü yüzde 4,7 azaldı. TÜİK, temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan yılın üçüncü çeyreğine ilişkin yapı izin istatistiklerini bugün açıkladı. Buna göre; belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 8, daire sayısı yüzde 3,8 ve yüzölçümü yüzde 4,7 azaldı. TÜİK’in bugün açıkladığı veriler şöyle:
Belediyeler tarafından yılın üçüncü çeyreğinde yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüzölçümü 31,8 milyon metrekare iken bunun 16,4 milyon metrekaresi konut, 9 milyon metrekaresi konut dışı ve 6,4 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti.
Belediyeler tarafından yılın üçüncü çeyreğinde yapı ruhsatı verilen yapıların kullanma amacına göre en yüksek yüzölçümü payına, 20,1 milyon metrekare ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 3 milyon metrekare ile sanayi binaları ve depolar izledi.
Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, yılın üçüncü çeyreğinde belediyeler tarafından yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların bina sayısı yüzde 3,7 artarken daire sayısı yüzde 0,8 ve yüzölçümü yüzde 2,8 azaldı.
Belediyeler tarafından yılın üçüncü çeyreğinde yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların toplam yüzölçümü 27,5 milyon metrekare iken bunun 16,0 milyon metrekaresi konut, 6,0 milyon metrekaresi konut dışı ve 5,5 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı oldu.
Belediyeler tarafından yılın üçüncü çeyreğinde yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların kullanma amacına göre en yüksek yüzölçümü payına 20,3 milyon metrekare ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 1,6 milyon metrekare ile bir daireli ikamet amaçlı binalar izledi.
Timothy Ash’ten ilginç iddia: Erdoğan’ı seçimde Putin ve bin Salman finanse edecek
25 Milyona aldı, 430 milyona sattı: O arsa yeniden gündemde
Kılıçdaroğlu '6 Milyarlık peşkeş' demişti! O ihale 2 yıl sonra açıklandı
TÜSİAD Başkanı Turan: ithalat artarken, ihracat yavaşlıyor
IMF güncelledi! Türkiye, dünyada kaçıncı büyük ekonomi?
Benzine indirim geliyor
300 Milyon TL'lik yatırım! SDT Uzay halka arza hazırlanıyor
Yüksek kiralar nedeniyle İstanbul'da iç göç hızlandı!
Tarihi Kuleli Askeri Lisesi'nin akıbeti belli oldu!



YORUMLAR
Yorum Yap