Ünlü Prof. patlıcan yemeğine gelen zammı görünce şok oldu!

Prof. Dr. Hakan Kara, İstanbul’da 5 ay önce yemek yediği restorandaki zam gelen yemek üzerinden “fiyatlama davranışında bozulma” örneğiyle ilgi çekti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, bir panel için 5 ay arayla bulunduğu İstanbul’da aynı restorandaki yediği aynı yemeğin fiyatının değişimi üzerinden fiyatlama davranışlarında bozulmaya çok önemli ve uygulamalı bir örnek verdi.

İşte, Kara’nın verdiği örnek:

“Dün bir panel için İstanbul’daydım, birçok iktisatçı/profesyonel ile ekonomi konuştuk ama benim için en öğretici olan mütevazi bir restoranda 5 ay önce 400 TL’ye yediğim patlıcan pilakiye bu defa 700 TL vermek oldu.

Talep desem değil, restoran epey boştu. İşletmecisini bulup sordum:

Ücretler ve kur çok artmıyor, gıda fiyat artışı yavaşladı, bu yaptığınızı nasıl açıklıyorsunuz dedim.

Abi enflasyon var herkes artırıyor, maliyetler durmuyor dedi.

“Fiyatlama davranışında bozulma” ne demek hocam diye sıkça soruyorlar, işte tam da bu demek…”

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol