Üç şirket kritik eşikte; el konulabilir
Enerji sektöründe büyük ses getirecek bir hamle olarak öne çıkıyor.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
EPDK, 21 Eylül Perşembe günü olağan toplantısını yaptı. Kurum, BOTAŞ’a doğal gaz borcu biriken üç şehiriçi dağıtım şirketinin durumunu ele aldı. Toplantıdan, doğal gaz sektöründe dengeleri değiştirecek, taşları yerinden oynatacak bir karar çıktı.
HalkTV'den Olcay Aydilek'in haberine göre EPDK; Çorlu, İnegöl ve Kahramanmaraş’ın şehiriçi doğal gaz dağıtımı yapan sırasıyla ÇORDAŞ, İNGAZ ve ARMAGAZ'a, BOTAŞ'a olan ve bir süredir biriken doğal gaz borçlarını ödemeleri için 26 Eylül Salı gününe dek süre verdi.
Peki, ödeme yapılmaması durumunda ne olacak? Üç şirketin yönetimine el konulması gündeme gelebilir. Söz konusu şirketlerin, BOTAŞ'a on milyonlarca lira borcu biriktiği ifade ediliyor.
EPDK, önceki yıllarda bir şehiriçi elektrik dağıtım şirketinin yönetimine, "finansman yapısındaki bozulma" nedeniyle el koymuştu. Bu şirket, daha sonra başka bir gruba satıldı.
BOTAŞ’ın da gaz dağıtım şirketlerinden alacaklarını tahsil etmek için hukuki yollara başvurduğunu belirtelim.
Valeye aracını bıraktı, 27 bin 800 eurosu gitti
Yumurtanın fiyatı bir yılda ikiye katladı
Tekfen Holding varlık şirketi kurdu
İSO500 araştırması neden gecikti?
İzmirli iş insanı İbrahim Dönertaş hakkında vahim iddialar
Turizmde tehlike çanları çalıyor
Bakanlıkta yolsuzluğu ortaya çıkardı, işten atıldı
Emekli maaşına ara zamda rakam ortaya çıktı
Kolin'in 2 milyarlık şehir hastane inşaatı durdu




YORUMLAR
Yorum Yap