Türkiye'de 600 istasyonu bulunuyor: Akaryakıt devi satışa çıktı

Türkiye'de 600'den fazla akaryakıt istasyonu bulunan petrol devi satışa çıkarıldı

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

ABD'nin Rusya'nın iki büyük petrol şirketi Rosneft ve Lukoil ile iştiraklerini yaptırım listesine eklemesinin ardından Rus şirket Lukoil'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Türkiye, Romanya, Bulgaristan ve Azerbaycan gibi birçok ülkede akaryakıt istasyonları işleten şirket, varlıklarını satma kararı aldığını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'ya yönelik hayata geçirdiği son yaptırımlarda Rosneft ve Lukoil gibi iki büyük Rus petrol şirketi hedefe alındı. 



Söz konusu şirketin ve iştiraklerinin yaptırım listesine eklenmesi, özellikle Lukoil'in Rusya dışındaki girişimlerinin kriz yaşamasına neden olurken, petrol devi dün yaptığı açıklama ile Rusya dışındaki varlıklarının satışa çıkarıldığını resmen açıkladı. 

TÜRKİYE'DE 600'DEN FAZLA İSTASYONU BULUNUYOR 

Türkiye pazarına 2008 yılında dahil olan ve 500 milyon doların üzerinde bir bedelle Akpet'i bünyesine katan Lukoil'in halihazırda ülke genelinde işletmekte olduğu 600'ün üzerinde akaryakıt istasyonu bulunuyor. 

Şirketin internet sitesinden yayınlanan basın açıklamasında “Lukoil, uluslararası varlıklarını satma niyetini bildirmektedir. Potansiyel alıcıların tekliflerinin değerlendirilmesi süreci başladı” ifadelerine yer verildi. 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol