MHP'den vergi borçları için yapılandırma çağrısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, yurttaşların vergi ve prim borçlarını ödemekte zorlandığını belirterek, “Sadece borç yapılandırılması konusunda yoğun bir talep var” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, vergi borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili vatandaşlardan ciddi talepler geldiğini açıkladı. Kalaycı, finansal sıkılaşma politikalarının etkisiyle esnaf, işveren ve çiftçilerin ödeme güçlüğü yaşadığını vurguladı.

"VERGİ VE PRİM BORÇLARINI ÖDEMEKTE ZORLANIYORLAR"

MHP'li Kalaycı, mevcut ekonomik koşulların birçok kesimi olumsuz etkilediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bu sıkılaşma politikalarının etkisiyle gerçekten mükellefler, işverenler, esnafımız, çiftçimiz yani finansman ve faiz yükü olması hasebiyle vergi ve prim borçlarını ödemekte zorlanıyorlar. Sadece borç yapılandırması yani matrah artırımı, stok affı falan filan değil, sadece borç yapılandırılması konusunda yoğun bir talep var.”

"EN YOĞUN TALEP BORÇ YAPILANDIRMASI"

İktidara yakın Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Mustafa Kalaycı, yurttaşların borç silinmesi değil, yapılandırma beklediğini ifade etti.

Kalaycı, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“MHP olarak vergiyle ilgili, sigorta primiyle ilgili uygulamalarda toplumdan bize gelen taleplerde öncelikle vergi ve sigorta primi borçlarının yapılandırılmasını istiyorlar. Şöyle bir durum söz konusu, bu sıkılaşma politikalarının etkisiyle gerçekten mükellefler, işverenler, esnafımız, çiftçimiz yani finansman ve faiz yükü olması hasebiyle vergi ve prim borçlarını ödemekte zorlanıyorlar. Sadece borç yapılandırması yani matrah artırımı, stok affı falan filan değil, sadece borç yapılandırılması konusunda yoğun bir talep var. Bize gelen talepler bu şekilde hem sahada karşılaştığımızda hem Meclis’te olsun, partimizde olsun bize anlatılan konularda en başta gelen talep bu.”

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol